• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Με τρία πλοία ενισχύει τον στόλο της η Capital Product Partners

    • Newsroom
    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Στην εξαγορά τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Πρόκειται για τα χωρητικότητας 5,085 teu πλοία Chicago, Las Vegas και Memphis, όλα κατασκευής 2008, που ανήκαν στο στόλο της γερμανικής NSC Group.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Αμβούργο, προχώρησε στην πώληση των τριών panamax με στόχο να επωφεληθεί από την ανάκαμψη που εμφανίζει η αγορά των containerships το τελευταίο διάστημα.

    Σύμφωνα με το tradewinds το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 28,5 εκατ. δολάρια και για τα τρία πλοία.

    Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα, η NSC είχε πουλήσει και το τέταρτο αδελφό πλοίο, το χωρητικότητας 5,085-teu Miami (κατασκευής 2007), στην εταιρεία Feedertech με έδρα τη Σιγκαπούρη, έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων.

    Έκτοτε, οι τιμές των ναύλων στον κλάδο έχουν εκτοξευτεί και η πώληση των τριών contanerships στην Capital Product Partners L.P. δείχνει ότι και οι αξίες των πλοίων παρουσιάζουν αύξηση.

    Σημειώνεται ότι κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου 2020, ο CEO της CPP, Τζέρι Καλογηράτος, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: “με την αναθεώρηση της μερισματικής πολιτικής η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον κεφάλαια περίπου 19 εκατ. δολαρίων ετησίως, τα οποία λειτουργούν ως “μαξιλάρι ασφαλείας” για τυχόν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και το σημαντικότερο είναι ότι παρέχουν πόρους που σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα θα βοηθήσουν στην αύξηση της βάσης του ενεργητικού της μόλις καταλαγιάσει ο αντίκτυπος της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία παρακολουθεί στενά το ενδεχόμενο απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, ώστε να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες επέκτασης στις κατάλληλες συνθήκες της αγοράς”.

    Στην παρούσα φάση, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εκτιμάται ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή σε μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές των ναύλων στα  boxships κινούνται έντονα ανοδικά, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν στις αρχές της χρονιάς.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ