• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο δεν μπορεί να γίνει σε μία νύχτα»

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Επιφυλάξεις, αλλά και την ανησυχία του για τις εξελίξεις που ξεκίνησαν μετά τον πόλεμο εξέφρασε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή κοινότητα αποφάσισε να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία νύχτα».

    Δίνοντας διευκρινίσεις για την άποψη του είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, «αντί να βρει μια λύση που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία, συζητά περαιτέρω κυρώσεις και άλλα παρόμοια μέτρα».

    Μάλιστα, ο Β. Μαρινάκης, προχώρησε περισσότερο τη σκέψη του και είπε: «Διαπιστώνουμε ότι τη Ρωσία μεταφέρει πετρέλαιο στη Κίνα και στην Ινδία, με έκπτωση και στη συνέχεια αυτές οι χώρες το στέλνουν και πάλι στην Ευρώπη με τις τιμές στα ύψη και ο καταναλωτής πληρώνει το υψηλό τίμημα».

    Στη συνέχεια με κατηγορηματικό τρόπο, πρόσθεσε: «Αντί να τιμωρούμε τη Ρωσία, τιμωρούμε τους εαυτούς μας και οι συνέπειες θα είναι μεγάλες. Οι πολιτικοί θα πρέπει να εργαστούν για να βρεθεί μια λύση, βέβαια, όλα αυτά που γίνονται δεν τα έχουμε ξαναδεί και ειδικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία, που είναι μια σύγκρουση τόσο κοντά σε εμάς και φυσικά σε γεωπολιτικό επίπεδο, άλλαξε πολλά δεδομένα, αλλά έφερε και προκλήσεις στον κλάδο του διεθνούς εμπορίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Προκοπίου: Πατριωτική ήταν η απόφαση μου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία δεν είναι απλά ένας επιχειρηματικός κλάδος, είναι ένας παγκόσμιος, οικονομικός, στρατηγικός εταίρος



    ΣΧΟΛΙΑ