• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Πατριωτική ήταν η απόφαση μου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Γιώργος Προκοπίου, Εφοπλιστής

    Γιώργος Προκοπίου, Εφοπλιστής


    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και με ξεκάθαρες απόψεις εμφανίστηκε σήμερα στο συνέδριο της Capital Link ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, το οποίο έγινε στη διάρκεια της έκθεσης “Ποσειδώνια 2022” .

    Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε ότι ο λόγος που συμμετείχε στον διαγωνισμό και πλειοδότησε ήταν «πατριωτικός» και διευκρίνισε: «ήμουν απογοητευμένος να βλέπω τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις σε αυτή την κατάσταση και ήθελα ο κόσμος που εργάζεται να δει ξανά τις λαμπρές ημέρες του παρελθόντος».

    Στη συνέχεια ο Γ. Προκοπίου είπε με νόημα:

    «Είναι μια δύσκολη πρόκληση η λειτουργία του Ναυπηγείου, αλλά είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν οι προκλήσεις» και θύμισε μια παροιμία που λέει: «αν έχεις φαγούρα, μην περιμένεις άλλο να ξύσεις την πλάτη σου. Θέλω να ξαναδώ την Ελλάδα να είναι ανεξάρτητη στον ναυπηγικό τομέα»

    Ρωτήθηκε στη συνέχεια «αν η πανδημία επηρέασε τον κλάδο της ναυτιλίας». Η απάντηση του ήταν αποκαλυπτικά κυνική: «από τη μία πλευρά ήταν μια τραγωδία για τον κόσμο, όμως έφερε και ευκαιρίες για την αγορά, με μεγάλη αύξηση στα τονομίλια».

    Πρόσθεσε επίσης ότι είναι αντίθετος με την επιβολή κυρώσεων και εξήγησε ότι «ιστορικά τα μέτρα δεν λειτούργησαν ποτέ, κάτι που είδαμε πρόσφατα στο Ιράν και στη Βενεζουέλα».

    Τελειώνοντας είπε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, για το τι είναι νόμιμο και τι όχι ,γιατί πλέουμε διαρκώς σε αχαρτογράφητα ύδατα».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Μαζί με τον πόλεμο να αποτραπεί το μοντέλο αυταρχικών ηγετών που καταπατούν τα σύνορα των γειτόνων τους

    Αντίνα Βαλεάν: Τα Ποσειδώνια είναι ένα μέρος για να φέρεις όλους τους φορείς μαζί, να συζητήσουμε, να δοκιμάσουμε και να σφυρηλατήσουμε νέες συνεργασίες

    Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία δεν είναι απλά ένας επιχειρηματικός κλάδος, είναι ένας παγκόσμιος, οικονομικός, στρατηγικός εταίρος



    ΣΧΟΛΙΑ