ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βακόνδιος: Το λιμάνι του Λαυρίου στο επίκεντρο της μετάβασης των ελληνικών λιμένων στον εξηλεκτρισμό
Πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Λαυρίου, υπό την Προεδρία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΛ ΑΕ, Γιώργου Βακόνδιου.
Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, του Τελωνείου Λαυρίου, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και του Σωματείου Λεμβούχων, Καβοδετών & Λοιπών Ναυτεργατών Λιμένος Λαυρίου.
Δεδομένου ότι τα μέλη του Συμβουλίου δεν είχαν θέσει θέματα ή προβλήματα προς συζήτηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας ή τις υποδομές του Λιμένος Λαυρίου, ο κ. Βακόνδιος παρείχε λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το Λιμάνι του Λαυρίου (οικονομικά δεδομένα, στρατηγικές επιλογές, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα, τουριστικά σκάφη, εμπορικός τομέας, ΙSPS, Πύλη Schengen κ.λπ.), ενώ ο Κ. Λιμενάρχης Λαυρίου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., κ. Ζούμπος, ενημέρωσε για το καθεστώς του αγκυροβολίου Λαυρίου.
Οι εκπρόσωποι όλων των Φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο λειτουργίας του Λιμένος Λαυρίου και τη συνεργασία τους με τη Διοίκηση.
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής ανέλαβε να δρομολογήσει το αίτημα για την απαραίτητη σήμανση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το Terminal Κρουαζιέρας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις επτά Συνεδριάσεις του Συμβουλίου, από το 2020 έως το 2023, έχει τεθεί μόνο μία υπόδειξη βελτίωσης υποδομής του Λιμένος Λαυρίου και η οποία αφορούσε την Υπηρεσία Φάρων.
Η σύνθεση του Συμβουλίου Χρηστών των Οργανισμών Λιμένων ορίζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να συμμετέχουν όλοι οι Φορείς που είναι γνώστες και χρήστες των Λιμένων και διευρύνεται με πρωτοβουλία των Διοικήσεων των Λιμένων.
Διαβάστε επίσης
ΟΛΠ: Εκ νέου διάκριση ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Η Γερουσία ψηφίζει για τον πόλεμο με το Ιράν και τον ρόλο του Κογκρέσου
- Ισπανία: Ο υπ. Εξωτερικών διαψεύδει τον Λευκό Οίκο για αλλαγή πολιτικής σχετικά με στρατιωτικές βάσεις
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναβαθμίζει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Κύπρο – «Επανεξετάστε το ταξίδι»
- Bally’s Intralot: Αγόρασε επιπλέον 950.000 ίδιες μετοχές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.