• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Αναχρηματοδότηση δανείου μέσω της Alpha Bank για την Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Στην αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου της προχώρησε η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με την Alpha Bank.

    Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι εξασφάλισε δάνειο 17 εκατ. δολαρίων με επιτόκιο Libor συν 3,35%, και περίοδο αποπληρωμής πέντε χρόνια.

    Ο πρόεδρος και CEO της Pyxis, Βαλέντιος Βαλεντής σχολίασε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε την συνεργασία μας με την Alpha Bank, η οποία μας χορήγησε επιπλέον δάνειο 17 εκατ. δολαρίων με όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της τριμηνιαίας απόσβεσης των 300.000 δολαρίων, παρόμοιους με το υφιστάμενο δάνειο που συνδέεται με τον πλοίο μας, Pyxis Theta.

    Αυτή η νέα διευκόλυνση μας παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μόχλευσης του ισολογισμού μας, της επιμήκυνσης της μέσης ωρίμανσης του χρέους μας και της μείωσης των συνολικών πληρωμών κεφαλαίου και τόκων. Για παράδειγμα, το ενοποιημένο σταθμισμένο μέσο επιτόκιο του χρέους μας έχει μειωθεί από 7,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε περίπου 5% που είναι σήμερα. Δεν έχουμε προγραμματισμένη λήξη δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια”.

    Σημειώνεται ότι η Pyxis ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Alpha Bank τον Ιούλιο 2020, όταν συμφώνησε στην λήψη δανείου με εξασφαλίσεις, ύψους 15,25 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία διαθέτει στόλο με πέντε τάνκερ μέσης ηλικίας 8,8 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου 2021, συνολικής χωρητικότητας 170,019 dwt.

    Πρόκειται για τα πλοία Pyxis Epsilon χωρητικότητας 50,295 dwt, κατασκευής 2015, το χωρητικότητας 50,667 dwt Pyxis Malou (κατασκευής 2009), το χωρητικότητας 51,800 dwt Pyxis Theta (κατασκευής 2013), καθώς και τα μικρότερα, Northsea Alpha και Northsea Beta χωρητικότητας 8,600-dwt, που κατασκευάστηκαν αμφότερα το 2010.

    Διαβάστε ακόμα:

    Spring Marine Management: Η χαμηλών τόνων ελληνική ναυτιλιακή ισχυροποιεί τον στόλο της

    Nereus Digital Bunkers: Παρουσιάζει την ψηφιακή πλατφόρμα εμπορικής διαχείρισης ναυτιλιακών καυσίμων, NEREUS

    Νέο μπαράζ εξαγορών second hand πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές – Στο επίκεντρο τα bulkers

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ