• Ναυτιλία

    Spring Marine Management: Η χαμηλών τόνων ελληνική ναυτιλιακή ισχυροποιεί τον στόλο της


    Με δύο ακόμη τάνκερ ΜR ενίσχυσε τον στόλο της η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Spring Marine Management, η οποία κατά το τελευταίο εξάμηνο εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα στη second hand αγορά πλοίων.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Seasure Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία εξαγόρασε από την Xihe Group της Σιγκαπούρης τα χωρητικότητας 50,000 dwt τάνκερ Chang Jiang (κατασκευής 2008) και Dong Jiang (κατασκευής 2009) έναντι 11 εκατ. δολαρίων έκαστο. Σύμφωνα με την VesselsValue, η αξία του πρώτου πλοίου εκτιμάται στα 11,2 εκατ. δολάρια και του δεύτερου στα 12 εκατ. δολάρια.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Spring Marine αποκτά πλοίο του στόλου της Xihe. Τον Δεκέμβριο 2020, η εταιρεία, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές εξαγόρασε το χωρητικότητας  50,100-dwt Bei Jiang, κατασκευής 2009, το οποίο μετονομάστηκε σε Paccha. Το πλοίο λέγεται ότι άλλαξε χέρια στην τιμή των 12,5 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, από το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και έπειτα, στο στόλο της Spring Marine πέρασε το χωρητικότητας 48,000-dwt τάνκερ Leopard, κατασκευής 2010, το οποίο μετονομάστηκε σε Salsa, καθώς και το χωρητικότητας 46,600-dwt Ocean Laurel, επίσης κατασκευής 2010, που μετονομάστηκε σε Atahualpa.

    Πρόσφατα, η VesselsValue ανέφερε στο εβδομαδιαίο της σχόλιο που δημοσιεύει το Mononews.gr, ότι η ναυτιλιακή εξαγόρασε και το Aframax Aegean Freedom, χωρητικότητας 106,100 dwt και κατασκευής 2003, έναντι 10, 7 εκατ. δολαρίων.

    Ωστόσο, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο site η Spring Marine διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εξαγορά δεν έχει πραγματοποιηθεί και ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο πλοίο.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 από μία ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της ναυτιλίας και της μεταφοράς εμπορευμάτων. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι στους μετόχους της περιλαμβάνεται και ο εφοπλιστής Άλεξ Τομάζος.

    Με επιλεκτικές κινήσεις, η ναυτιλιακή, που διατηρεί χαμηλό προφίλ, έχει ισχυροποιήσει το τελευταίο διάστημα την θέση της στην αγορά.

    Ο στόλος της Spring Marine αποτελείται από 10 τάνκερ -εάν επιβεβαιωθεί η νέα εξαγορά θα ανέλθει σε 12-  μέσης ηλικίας κάτω των 12 ετών (6 MR Tankers 2 Chemical Tankers και 2 μοντέρνα Bunkering Vessels).

    Παράλληλα, μέσω της Spring Marine Bulk δραστηριοποιείται και στην αγορά ξηρού φορτίου. Διαθέτει επτά φορτηγά πλοία, μέσης ηλικίας κάτω των 10 ετών.

    Διαβάστε ακόμα:

    Seanergy Maritime: Νέα εξαγορά πλοίου capesize – Συνολικές επενδύσεις 112 εκατ. δολαρίων

    Nereus Digital Bunkers: Παρουσιάζει την ψηφιακή πλατφόρμα εμπορικής διαχείρισης ναυτιλιακών καυσίμων, NEREUS

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ