• Ναυτιλία

    TUI: Δείξαμε ότι οι κρουαζιέρες με αυστηρό πρωτόκολλο είναι ασφαλείς

    Ελλάδα κρουαζιέρα


    Μια προειδοποιητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας σχετικά με τις κρουαζιέρες ήταν η αφορμή για να υπάρξουν αντιδράσεις από ναυτιλιακές εταιρείες και ναυτικά πρακτορεία.

    Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωνε τους Γερμανούς πολίτες που είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν: «Δεν συνιστάται η συμμετοχή σε κρουαζιέρες. Υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης επιδημίας Covid-19 στο πλοίο -ακόμη και μεταξύ εμβολιασμένων ταξιδιωτών- οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού να επιβάλουν καραντίνα του πλοίου για αρκετές ημέρες. Επομένως, η πιθανότητα έγκαιρης επιστροφής στη Γερμανία θα αποκλειστεί. Εξαιρούνται οι κρουαζιέρες που γίνονται εντός των ποταμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Σένγκεν με ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής. Εξαιρούνται επίσης οι κρουαζιέρες σε πλοία με συγκεκριμένα πρωτόκολλα υγιεινής των οποίων το ταξίδι ξεκινά από λιμάνι της Γερμανίας και καταλήγει ξανά σε λιμάνι της Γερμανίας χωρίς ελλιμενισμό σε λιμάνι εξωτερικού».

    Αυτή η προειδοποίηση ήταν αρκετή για να ξεσπάσει θύελλα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Η TUI Cruises, όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε και τόνισε ότι η εταιρεία «εκτελεί κρουαζιέρες από τον Ιούλιο του 2020 και μέχρι στιγμής πάνω από 250.000 επισκέπτες έχουν επιβιβαστεί στα πλοία της εταιρείας και δείξαμε έτσι ότι οι κρουαζιέρες, με το σωστό υγειονομικό πρωτόκολλο, είναι ασφαλείς ακόμα και σε περιόδους πανδημιών».

    Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία τονίζει ότι το πρωτόκολλο περιλαμβάνει υποχρεωτικά τεστ για τους επισκέπτες και το πλήρωμα και προσθέτει: «Σε εννέα από τα δέκα πλοία του στόλου Mein Schiff και Hapag-Lloyd Cruises που πλέουν αυτή τη στιγμή, όλοι οι επισκέπτες ηλικίας άνω των 18 ετών και τα μέλη του πληρώματος είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Το πρωτόκολλο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τις αρχές της αντίστοιχης περιοχής προορισμού και περιλαμβάνει επίσης τη διεκπεραίωση κρουσμάτων Covid-19 επί του πλοίου. Τα ταξίδια πραγματοποιούνται με επαρκή χωρητικότητα επιβατών και συνοδεύονται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό».

    «Η ιατρική βοήθεια -συνεχίζει η TUI- και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων επί του πλοίου πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα στον κλάδο. Εάν υπάρχει υποψία, οι επισκέπτες απομονώνονται στο πλοίο, ελέγχονται και, εάν χρειάζεται, τίθενται σε καραντίνα στην ξηρά ή τοποθετούνται σε ιατρική περίθαλψη. Η TUI Cruises φροντίζει για τυχόν απαραίτητες εξετάσεις επί του σκάφους, διαμονή σε καραντίνα στο έδαφος, υποστήριξη στην περιοχή του ταξιδιού (επιτόπια υποστήριξη από την ομάδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών Medcon Team) και επιστροφή στο σπίτι».

    Επίσης, και η AIDA, που ανήκει στον όμιλο Costa Crociere απάντησε στο υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας: «Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε σε όλους τους επισκέπτες να απολαύσουν ασφαλείς και αξέχαστες διακοπές. Εκτός από τα ήδη υψηλά πρότυπα υγιεινής και υγείας, η AIDA Cruises ανέπτυξε νέα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας την άνοιξη του 2020 και εισήγαγε μεγάλο αριθμό προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον Covid-19. Από την επανεκκίνηση του πρώτου μας πλοίου τον Οκτώβριο του 2020, δείξαμε ότι αυτά τα μέτρα είναι αποτελεσματικά. Χιλιάδες επισκέπτες βασίζονται σε εμάς κάθε εβδομάδα και περνούν χαλαρωτικές διακοπές στα εννέα επιχειρησιακά πλοία μας».

    «Για τη χειμερινή περίοδο 2021/2022 – συνεχίζει η AIDA – αυτά τα πρότυπα επεκτάθηκαν ξανά σε συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές σε όλους τους προορισμούς μας και μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων υγείας. Εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ (αντιγόνο και PCR) σε όλες τις κρουαζιέρες στην Καραϊβική και στην Ανατολή, οι επισκέπτες όλων των ηλικιών πρέπει να έχουν πλήρη προστασία εμβολιασμού (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν αναρρώσει) για να ταξιδέψουν μαζί μας. Στα Κανάρια Νησιά, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη, αυτός ο κανονισμός ισχύει επί του παρόντος για όλους τους επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω».

    Διαβάστε επίσης:

    Richard Fain: O CEO της Royal Caribbean παραδίδει τη σκυτάλη της εταιρείας μετά από 33 χρόνια

    Η Τουρκάλα Figen Ayan νέα πρόεδρος της MedCruise – Τρεις Έλληνες στον διεθνή οργανισμό κρουαζιέρας

    CLIA: Περιβαλλοντικές τεχνολογίες και πρακτικές του παγκόσμιου κλάδου της κρουαζιέρας για το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ