• Ναυτιλία

    Η Τουρκάλα Figen Ayan νέα πρόεδρος της MedCruise – Τρεις Έλληνες στον διεθνή οργανισμό κρουαζιέρας

    Η Τουρκάλα Figen Ayan νέα πρόεδρος της MedCruise - Τρεις Έλληνες στον διεθνή οργανισμό κρουαζιέρας

    Figen Ayan


    Η 59η γενική συνέλευση της MedCruise που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, εξέλεξε την Figen Ayan, η οποία είναι Chief Port Officer στο λιμάνι Galataport Istanbul, πρόεδρο της ένωσης λιμένων κρουαζιέρας που εκπροσωπεί 140 λιμάνια κρουαζιέρας από 21 χώρες της Μεσογείου.

    Η Τουρκάλα νέα πρόεδρος, διαδέχεται τον Άρη Μπατσούλη, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης – PFSO του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ο οποίος πλέον θα κατέχει τη θέση του επίτιμου προέδρου. Μαζί με την νέα πρόεδρό της, η MedCruise εξέλεξε τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο 2021-20214.

    Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Francesca Antonelli, Αντιπρόεδρος (Βαλένθια, Ισπανία), Lorenzo Vera, Αντιπρόεδρος (Motril-Granada, Ισπανία), Cristina De Gregori (Γένοβα-Σαβόνα. Ιταλία ), Valeria Mangiarotti (από τη Σαρδηνία, Ιταλία) , Άρης Μπατσούλης, (Κέρκυρα, Ελλάδα), Silvia Coppolino (Τάραντα, Ιταλία), Aziz Gungor (Κουσάντασι-Μποντρούμ, Τουρκία), Doru Mihai (Κωνστάντζα, Ρουμανία), Jamil Ouazzani (Ταγγέρη, Μαρόκο) , Theodora Riga (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), Anne-Marie Spinosi (Λιμάνια Bastia-Βόρεια Κορσική, Γαλλία), Elisa Zamora (Λιμάνια Τενερίφης, Ισπανία).

    Η Figen Ayan

    Η νέα πρόεδρος γεννήθηκε στο Παρίσι. Η Ayan σπούδασε και απέκτησε το δίπλωμά της στο “Lettres Modernes” από τη La Sorbonne – Paris IV το 1994. Από τον Φεβρουάριο του 2014 η Figen Ayan υπηρετεί ως επικεφαλής στο Galataport Istanbul.

    Είναι επαγγελματίας ξεναγός του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με άδεια άσκησης επαγγέλματος στη γαλλική και αγγλική γλώσσα, από το 1997. Από το 2011 ενεργεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διεθνούς ένωσης MedCruise.

    Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στον κλάδο της κρουαζιέρας το 1994 στην εταιρεία ITS (International Travel Services) και συνέχισε την τουριστική της καριέρα το 1999 με την Tura Tourism ως υπεύθυνη για τις κρουαζιέρες στο Αιγαίου. Στη συνέχεια, διετέλεσε Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Global Investment Holdings μέχρι το 2005. Για μια περίοδο 6 μηνών, η Ayan εργάστηκε στην Arkas-MSC ως Διευθύντρια Λιμενικής Διαχείρισης για την Τουρκία. Εργάστηκε στη θυγατρική της Global Investment Holdings Global Ports Holding το 2006 ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στα λιμάνια κρουαζιέρας Κουσάντασι, Μπόντρουμ και Αττάλεια. Συνέβαλε ενεργά στο τμήμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας για την απόκτηση και εισαγωγή των λιμένων κρουαζιέρας Βαρκελώνης-Ισπανίας και Λισαβόνας-Πορτογαλίας στο χαρτοφυλάκιό τους.

    Η νέα Τουρκάλα πρόεδρος, διαδέχεται στην προεδρία τον Άρη Μπατσούλη, ο οποίος είναι Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης – PFSO του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

    «Λατρεύω τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, για την ανθεκτικότητά της, τη δημιουργικότητά της και για πολλούς άλλους λόγους. Ως εκ τούτου, είναι πραγματική τιμή και προνόμιο να εκπροσωπώ 140 εταιρείες και λιμάνια κρουαζιέρας από 21 χώρες στη Μεσόγειο ως Πρόεδρος της Ένωσης MedCruise για την θητεία 2021-2024 », δήλωσε η Figen Ayan μετά την εκλογή της.

    Η νέα πρόεδρος Figen Ayan πρόσθεσε: “Θα είμαστε όλοι μαζί οι πρεσβευτές των λιμανιών μας, της βιομηχανίας κρουαζιέρας και των χωρών μας για μια αρμονική συνεργασία μαζί με το λιμάνι και τα συνεργαζόμενα μέλη μας. Μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της MedCruise, είμαστε εδώ για να είμαστε η γέφυρα μεταξύ των γραμμών κρουαζιέρας και των λιμανιών και των προορισμών κρουαζιέρας. Είμαστε αυτοί που μπορούμε να πετύχουμε και να υπερβούμε τους περιβαλλοντικούς στόχους που υπαγορεύουν οι κυβερνήσεις για το καλό του πλανήτη μας και των μελλοντικών γενεών. Είμαστε αυτοί που δημιουργούμε ασφαλές περιβάλλον για τους επιβάτες της κρουαζιέρας, το πλήρωμα αλλά και τις δικές μας τοπικές αγορές επιβατών. Ως μέλη του MedCruise, είμαστε ένα δυνατό και όμορφο μωσαϊκό πολιτισμών, που διαμορφώνουν με λεπτό, βαθύ και ταπεινό τρόπο τη βιομηχανία της κρουαζιέρας.Ως νέος Πρόεδρος της Ένωσης MedCruise, είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να δουλέψω χέρι-χέρι με το διοικητικό συμβούλιο, για τα λιμάνια και την κρουαζιέρα. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί μια επική ιστορία. Η διαφορετικότητά μας, η δύναμή μας!».

    Αιμιλία Παπαχρήστου

    Γενική Γραμματέας της MedCruise επανεξελέγη η κυρία Αιμιλία Παπαχρήστου.Η Αιμιλία Α. Παπαχρήστου είναι υποψήφια διδάκτωρ-ερευνήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ), της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και στη διδακτορική διατριβή της εξετάζει τις εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια.

    Η Αιμιλία εργάστηκε ως σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2011-2012) και ως εργαστηριακή συνεργάτης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ιονίων Νήσων. Στο ΤΕΙ η Αιμιλία δίδασκε τα μαθήματα: “Μάρκετινγκ”, “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού”, “Διαφήμιση”, “Έρευνα Αγοράς” και “Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις” (2006-2009). Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη ναυτιλία και τα λιμάνια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας. Επίσης από το 2009 είναι μέλος της διαδικτυακής πρωτοβουλίας PortEconomics.eu.

    Η Αιμιλία είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, (2002), και μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2004).

    Θεοδώρα Ρήγα

    Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη και η κυρία Θεοδώρα Ρήγα, η οποία είναι Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    Γεννήθηκε το 1973 και κατέχει πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβούλων επιχειρήσεων και επικοινωνίας. Διετέλεσε Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου εισηγμένης στο Χρηματιστήριο ναυτιλιακής εταιρείας, σύμβουλος διοίκησης σε θέματα Πωλήσεων, Marketing και Επικοινωνίας στην μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα με ευθύνη για την επικοινωνία της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.

    Η κα Ρήγα διαθέτει πιστοποίηση στη Διαχείριση Επενδύσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Υπουργείου Οικονομικών και είναι Πιστοποιημένη Δικαστικός Πραγματογνώμονας σε οικονομικά και ναυτιλιακά θέματα εταιρειών”.



    ΣΧΟΛΙΑ