• Ναυτιλία

    Tsakos Shipping: Παρέλαβε το 99ο πλοίο της Irenes Rule και αναμένει το 100ο

    Παναγιώτης Τσάκος - Νίκος Τσάκος

    Παναγιώτης Τσάκος – Νίκος Τσάκος


    Από το Ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Hyundai, ο όμιλος Τσάκου, παρέλαβε το 99ο πλοίο του στόλου του, ενώ σύντομα θα παραλάβει και το 100ο το οποίο βρίσκεται στις εσχάρες του ναυπηγείου. Το Irenes Rule, (IMO: 9953561) είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έχει μήκος 185 μέτρα και πλάτος 35 μέτρα, ενώ ύψωσε την σημαία των Marshall Island.

    Το νέο πλοίο κοντέινερ του ομίλου του Παναγιώτη Τσάκου και Νίκου Τσάκου πλέει προς στο λιμάνι Qingdao της Κίνας για φόρτωση.

    Πριν την παραλαβή του νέου πλοίου ο όμιλος Τσάκος είχε την πλοιοκτησία και την πλοιοδιαχείριση 98 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 9.859.811 dwt.

    Ο Όμιλος Τσάκος, όπως ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του, οι ρίζες του βρίσκονται στην καρδιά της ναυτικής παράδοσης της Ελλάδας, στη μητρόπολη της ελληνικής ναυτιλίας, το νησί του αρχιπελάγους του Αιγαίου, τη Χίο.

    «Για τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, τον ιδρυτή του Ομίλου, η έξοδος στη θάλασσα ήταν μια φυσική πορεία, θέμα μοίρας. Ακολουθώντας μια μακρά παράδοση γενεών στη ναυτιλία, προχώρησε στις βαθμίδες του αξιωματικού καταστρώματος μέχρι που έγινε πλοίαρχος και τελικά στέλεχος ναυτιλίας. Ήταν εξίσου φυσικό να οδηγήσει μια μικρή ομάδα επενδυτών στην απόκτηση του πρώτου του πλοίου. Μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του και παρακινούμενος από τη σύντροφο και σύζυγό του Δρ Ειρήνη Σαρόγλου-Τσάκου, οδήγησε αυτή τη μικρή εταιρεία στο σημερινό της μέγεθος και ποικιλομορφία. Με την ενεργή ενθάρρυνση και υποστήριξη των συναδέλφων του και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών του Νικόλα και Μαρίας, η εταιρεία επεκτάθηκε γρήγορα διατηρώντας μια σταθερή ανάπτυξη στα υψηλά και χαμηλά επίπεδα του κλάδου».

    Η Tsakos Shipping and Trading S.A. ήταν η πρώτη από τις εταιρείες που αποτέλεσε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως «Όμιλος Εταιρειών Τσάκος». Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, ο Όμιλος ίδρυσε έναν αριθμό συνδεδεμένων εταιρειών σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας σημαντικά τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες και την παγκόσμια επιχειρησιακή του ικανότητα, ενώ χτίζει μια φήμη σταθερών επιδόσεων σε αξιόπιστες υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών, αποκτώντας έτσι ισχυρή φήμη στη ναυτιλία βιομηχανία ως ο προτιμώμενος εταίρος επιλογής για ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματιών.

    Η εξαιρετική κίνηση του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου οδήγησε τον Όμιλο στην αριστεία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διαφοροποιημένους ναυτιλιακούς ομίλους στον κόσμο.

    Καθώς ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών εξελισσόταν στη σύγχρονη εποχή, ο Όμιλος προσαρμοζόμενος σταδιακά σε τεχνολογίες του πιο προηγμένου επιπέδου οδηγεί τον δρόμο στον 21ο αιώνα, επεκτείνοντας ευρέως την επενδυτική του βάση με την προσθήκη χιλιάδων θεσμικών και μεμονωμένων επενδυτών μέσω της εισαγωγής μία από τις θυγατρικές της Εταιρείες, η Tsakos Energy Navigation Ltd, υπό την καθοδήγηση της οξυδερκούς και ικανής διοίκησης του Νικόλαου Τσάκου, ο οποίος οδήγησε με επιτυχία την εταιρεία στο κορυφαίο χρηματιστήριο του κόσμου στη Νέα Υόρκη και ως εκ τούτου ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα νεόδμησης.

    Πέραν των βασικών δραστηριοτήτων της ναυτιλίας, ο Όμιλος έχει διαφοροποιηθεί σε άλλους επενδυτικούς τομείς από τη ναυπηγική, την επισκευή πλοίων και τις υπηρεσίες πορθμείων έως την εξερεύνηση πετρελαίου και την ακίνητη περιουσία, τη γεωργία, τη δασοκομία και τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μαζί με πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, φιλανθρωπικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Seanergy Maritime: Αναχρηματοδοτήσεις ύψους 54 εκατ. δολαρίων

    Μαρίνα Χατζημανώλη (Υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου): Επιδιώκουμε προσέλκυση πλοίων και ίδρυση περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών

     



    ΣΧΟΛΙΑ