• Ναυτιλία

    To δεξαμενόπλοιο Maran Sagitta της Μ. Αγγελικούση στον Α. Μιχαλόπουλο της Performance Shipping έναντι 27,6 εκατ. δολαρίων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο Nasdaq, Performance Shipping προσθέτει στον στόλο των δεξαμενόπλοιων της, το Maran Sagitta που κατασκευάστηκε το 2009, καταβάλλοντας 27,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος που με την σύζυγο του Αλίκη Παληού δημιούργησαν την εταιρεία, είπε ότι αναμένει να παραλάβει το πλοίο, συνολικής χωρητικότητας 105.071 dwt, που ανήκει σήμερα στη Maran Tankers, της Μαρίας Αγγελικούση, στις 5 Ιουλίου.

    Το πλοίο θα μετονομαστεί σε P. Sophia και είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας υδάτων έρματος και η επόμενη προγραμματισμένη επιθεώρηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2024, πρόσθεσε η εταιρεία.

    Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Ανδρέα Μιχαλόπουλου θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά που θα αντληθούν από την πρόσφατη προσφορά μετοχών της και την εξασφάλιση δανείου που θα πρέπει να καταβληθεί πριν από την παράδοση του πλοίου.

    «Η προσθήκη του P. Sophia, ενός πλοίου υψηλών προδιαγραφών και σε πολύ καλή κατάσταση, θα ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργική μας μόχλευση ως αμιγής εταιρεία δεξαμενόπλοιων. Η έγκαιρη παράδοση του πλοίου σε μια ισχυρή αγορά ναύλωσης δεξαμενόπλοιων θα συμβάλλει άμεσα θετικά στις ταμειακές ροές μας. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου μας είναι τα ισχυρότερα που ήταν εδώ και πολύ καιρό, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για τη συνέχιση των υψηλών τιμών ναύλωσης στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

    Διαβάστε επίσης

    Αλλαγές κορυφής στην Performance Shipping: Αναλαμβάνει πρόεδρος η Αλίκη Παληού



    ΣΧΟΛΙΑ