• Ναυτιλία

    Αλλαγές κορυφής στην Performance Shipping: Αναλαμβάνει πρόεδρος η Αλίκη Παληού

    Αλίκη Παληού, Πρόεδρος ΔΣ της Performance Shipping

    Αλίκη Παληού, Πρόεδρος ΔΣ της Performance Shipping


    Στην αναδιάρθρωση του διοικητικού της συμβουλίου θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, σχεδιάζει τη μείωση του ΔΣ της σε πέντε μέλη από επτά που είναι τώρα, με στόχο την εξοικονόμηση κεφαλαίων.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Συμεών Παληός, θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου παραδίδοντας τη σκυτάλη στην κόρη του Αλίκη Παληού, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

    Η κα Παληού είναι ήδη μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ενώ ο σύζυγος της Ανδρέας Μιχαλόπουλος έχει αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Performance Shipping από τον Οκτώβριο του 2020.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την εκλογή τριών ανεξάρτητων μελών στο ΔΣ της, από τους χώρους των τραπεζών, της επιστήμης και των ασφαλειών. Πρόκειται για τους Άλεξ Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μπουτάρη και Loïsa Ranunkel.

    Στο πλαίσιο της μείωσης των μελών του ΔΣ, οι Reidar Brekke και Αντώνης Καραβίας θα αποχωρήσουν.

    Η Performance Shipping επισήμανε ότι η πλειονότητα του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ανεξάρτητα μέλη ενώ θα περιλαμβάνονται δύο γυναίκες.

    “Αυτό αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε θετικές αλλαγές και να συμμορφωθεί με τους πρόσφατα εγκριθέντες στόχους διαφοροποίησης των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της αγοράς Nasdaq, πολύ πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος αυτών των κανόνων”, τόνισε.

    Η ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τον διορισμό της Αλίκης Παλιού στη θέση της Προέδρου του, θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός ΔΣ με μεγαλύτερη ισότητα ως προς τα φύλα, με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και με διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες, που η εταιρεία πιστεύει ότι θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη διακυβέρνηση της.

    Σχολιάζοντας τις αλλαγές ο νυν πρόεδρος της ναυτιλιακής Συμεών Παληός επισήμανε: “Οι προτεινόμενες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Performance Shipping αποτελούν μια συναρπαστική ευκαιρία για να επωφεληθεί η εταιρεία από τους διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης και τις προοπτικές των νέων υποψήφιων μελών. Η εταιρεία είναι ευγνώμων για την πολύτιμη συνεισφορά των σημερινών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που συνέβαλαν καθοριστικά στη μετάβαση της στην αγορά των δεξαμενόπλοιων και βοήθησαν να διανύσουμε την δύσκολη περίοδο του κλάδου”.

    Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Αλίκη Παληού που θα αναλάβει τη θέση της προέδρου και τόνισε ότι “μέσα από την πλούσια εμπειρία, την ακεραιότητα και την κρίση της θα συνεχίσει να προσφέρει αξία για τους μετόχους”.

    Η Performance Shipping -πρώην Diana Containerships– ξεκίνησε σταδιακά το 2018 την ριζική αναδιάρθρωση του στόλου της, με την πώληση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την αντικατάσταση τους από δεξαμενόπλοια aframax και μετεξελίχθηκε σε μία ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των τάνκερ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Α. Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Ζημιές από τη βουτιά στα ναύλα των τάνκερ – Εκτιμήσεις για ανάκαμψη της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ