Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Την ελληνική σημαία σε έξι πλοία ύψωσαν οι ναυτιλιακοί όμιλοι Αγγελικούση, Βαρδινογιάννη και Κανελλάκη

Γιάννης Αγγελικούσης, Βαρδής Βαρδινογιάννης

Έξι πλοία ναυτιλιακών εταιρειών, που ανήκουν στους Γιάννη Αγγελικούση, Βαρδή Βαρδινογιάννη και στα αδέλφια Κανελλάκη, ύψωσαν πρόσφατα την ελληνική σημαία, συνεχίζοντας την παράδοση στήριξης του ελληνικού νηολογίου, που έχουν δημιουργήσει οι συγκεκριμένες εφοπλιστικές οικογένειες.

Ο όμιλος Αγγελικούση ύψωσε την ελληνική σημαία στα νεότευκτα πλοία:

– Maran Splendour, ένα bulker που ναυπηγήθηκε στα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding CO,

– Woodside Rees Withers, ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που ναυπηγήθηκε το 2019 στα ναυπηγεία της Κορέας Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

– Maran Gas Andros, ένα επίσης LNG Carrier που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Κορέας Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon των Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη ύψωσε την ελληνική σημαία στα πλοία:

– Sea Emerald, δεξαμενόπλοιο που κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering της Κορέας

– Sea Dolphin, επίσης δεξαμενόπλοιο που ναυπηγήθηκε στα κορεατικά ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding.

Ο ναυτιλιακός βραχίονας του Ομίλου Βαρδινογιάννη, η AVIN International, ύψωσε την ελληνική σημαία στο δεξαμενόπλοιο Kriti Coral (πρώην FPMC 23) που έφερε σημαία Λιβερίας. H Avin αγόρασε το εν λόγω πλοίο που ναυπηγήθηκε το 2010 τον προηγούμενο Ιούλιο.