• Ναυτιλία

    Thenamaris: Πούλησε δύο τάνκερ MR εν μέσω ανόδου των τιμών

    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thenamaris


    Στην πώληση δύο τάνκερ τύπου MR του στόλου της προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η ναυτιλιακή Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου, εν μέσω της ανόδου της αξίας των δεξαμενόπλοιων.

    Στα εβδομαδιαία τους report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι άλλαξαν χέρια το χωρητικότητας 46,177 dwt Seabright (κατασκευής 2006) και το χωρητικότητας 39,634 dwt Seamercury (κατασκευής 2003) έναντι 18 εκατ. δολαρίων και 11 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με την Xclusiv Shipbrokers, η οποία επίσης περιλαμβάνει στο report της τις συγκεκριμένες πωλήσεις, το τίμημα για το Seamercury ανήλθε στα 10,65 εκατ. δολάρια.

    Πρόκειται για δύο τάνκερ τα οποία η Thenamaris είχε εξαγοράσει το 2013 και το 2014 σε τιμές πολύ κοντά σε αυτές της πώλησης τους.

    Πρόσφατα η ναυτιλιακή παρέλαβε το χωρητικότητας 50,291 dwt νεότεκυτο MR2 δεξαμενόπλοιο Seadrive αυξάνοντας τον αριθμό των MR2 τάνκερ του στόλου της σε 12, ενώ έχει υπό ναυπήγηση τέσσερα ακόμη δεξαμενόπλοια, τα δύο εκ των οποίων θα παραλάβει εντός του 2022.

    Τα άλλα δύο, χωρητικότητας 115,000 dwt θα παραδοθούν το 2025.

    Υπενθυμίζεται ότι η Thenamaris παρέλαβε τον περασμένο Μάρτιο και το VLCC δεξαμενόπλοιο Sea Duchess χωρητικότητας 309.800 dwt.

    Τα bulkers

    Σημειώνεται ότι η Thenamaris έχει πραγματοποιήσει αρκετές κινήσεις ανανέωσης του στόλου της τόσο στην αγορά των αγορά των τάνκερ όσο και στα φορτηγά πλοία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το ναυπηγικό της πρόγραμμα.

    Συνολικά ο διαφοροποιημένος στόλος της περιλαμβάνει 62 δεξαμενόπλοια (πριν την προαναφερθείσα πώληση), 22 φορτηγά πλοία, 2 containerships, 5 LNG carriers και 8 LPG carriers. Παράλληλα έχει υπό κατασκευή τέσσερα ακόμη bulkers.

    Φέτος παράλαβε δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία τα Seabulk και Seachampion, χωρητικότητας 81,400 dwt. έκαστο, καθώς και τα LPG carriers Seateam και Seagemini, χωρητικότητας 27,985 dwt το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo.

    Διαβάστε ακόμη:

    Thenamaris: Παρέλαβε το 12ο MR2 τάνκερ της – Στα 62 τα δεξαμενόπλοια του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας: H Eurodry ανανεώνει τον στόλο της – Πούλησε ένα από τα παλαιότερα bulkers της



    ΣΧΟΛΙΑ