• Ναυτιλία

    Thenamaris: Παρέλαβε δύο πλοία LPG και ναυπηγεί άλλα επτά πλοία

    Νικόλας Μαρτίνος: H νέα κίνηση της Thenamaris στην αγορά των τάνκερ

    Νικόλας Μαρτίνος


    Από την αρχή του έτους η Thenamaris, η ναυτιλιακή εταιρεία του Νικόλα Μαρτίνου, παρέλαβε δύο πλοία LPG, ενώ ναυπηγεί άλλα επτά πλοία, δύο φορτηγά και πέντε δεξαμενόπλοια.

    Πρόκειται για τα πλοία Seateam και Seagemini, τα οποία είναι χωρητικότητας 27.985 dwt το καθένα και μεταφορικής ικανότητας 38.000 κ.μ. Τα πλοία ναυπηγήθηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo.

    Επισημαίνεται ότι η Thenamaris επιβλέπει αυτήν την περίοδο την κατασκευή επτά νεότευκτων πλοίων. Τα υπό ναυπήγηση πλοία έχουν συνολική χωρητικότητα άνω των επτακοσίων χιλιάδων τόνων νεκρού βάρους και περιλαμβάνουν πέντε δεξαμενόπλοια και δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Η εταιρεία, για τη ναυπήγηση των επτά πλοίων συνεργάζεται με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα ναυπηγεία Imabari Shipbuilding στην Ιαπωνία, Hyundai Vietnam Shipbuilding στο Βιετνάμ και Nantong COSCO KHI Ship Engineering στην Κίνα.

    Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 96 πλοία, από τα οποία τα 61 είναι δεξαμενόπλοια, τα 20 φορτηγά, τα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πέντε LNG και οκτώ LPG.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες εφοπλιστές: Αυξημένη κινητικότητα στα second hand πλοία – Αγορές τάνκερ και bulker

    Gaslog: Ναυπηγεί τέσσερα LNG πλοία

    Navios Maritime Holdings: 40,6% αύξηση εσόδων και κέρδη 130,7 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ