• Ναυτιλία

    Θανάσης Μαρτίνος: Τρία νεότευκτα τάνκερ για το στόλο της Eastmed

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής


    Στην εξαγορά τριών υπό κατασκευή τάνκερ τύπου MR προχώρησε η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. 

    Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία report των Intermodal and Allied Shipbroking η εταιρεία απέκτησε τα χωρητικότητας 50,000 dwt νεότευκτα πλοία hull 2789hull 2790 και hull 2791, έναντι 34 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Τα δεξαμενόπλοια κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας, είναι υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμένα με scrubbers και πρόκειται να παραδοθούν στο νέο ιδιοκτήτη σύντομα, εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.

    Η Eastmed εξαγόρασε τα τρία πλοία από τη ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2020 η εταιρεία του Θανάση Μαρτίνου προχώρησε στην πώληση αρκετών παλαιότερης κατασκευής πλοίων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στόλου της, πετυχαίνοντας μάλιστα ανταγωνιστικές τιμές, κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο της παρελθούσας χρήσης. Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές η ναυτιλιακή πούλησε πέρυσι επτά τάνκερ, συνολικής αξίας 131,6 εκατ. δολαρίων.

    Η Eastmed διαχειρίζεται ένα μικτό στόλο που αποτελείται από 78 πλοία, συνολικής χωρητικότητας άνω των 7,2 εκατ. dwt ενώ δραστηριοποιείται στα τάνκερ, στην αγορά ξηρού φορτίου και στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

    Όσον αφορά στα MR τάνκερ της εταιρείας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει 12 τάνκερ αυτού του τύπου. Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι πέρυσι η ναυτιλιακή αναζήτησε αγοραστή για το χωρητικότητας 45,000-dwt Marinoula κατασκευής 2000 χωρίς, ωστόσο, να καταλήξει σε κάποια ικανοποιητική προσφορά.

    Tα τρία νεότευκτα τάνκερ MR που εξαγόρασε η Eastmed είχε παραγγείλει η ιδιωτική εταιρεία Central Group του Ευάγγελου Πιστιόλη στο ναυπηγείο Hyundai Mipo τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς να γίνει γνωστό το τίμημα.

    Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο τα συγκεκριμένα πλοία πουλήθηκαν στην εισηγμένη ναυτιλιακή του κ. Πιστιόλη, Top Ships, έναντι 18 εκατ. δολαρίων.

    Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης: Νέο deal της Latsco για VLCC με τα ναυπηγεία Hyundai

    Seanergy Maritime Holdings: Αναδιάρθρωση δανείων ύψους 179 εκατ. δολαρίων

    Γ. Αγγελικούσης: Το πρώτο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο της Maran Tankers για το 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ