• Ναυτιλία

    Θανάσης Μαρτίνος: Με δύο νεότευκτα τάνκερ MR ενισχύει το στόλο της η Eastmed

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime


    Στην εξαγορά δύο υπό κατασκευή τάνκερ τύπου MR προχώρησε η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

    Πρόκειται για δύο πλοία που είχε παραγγείλει αρχικά η γαλλική Socatra, στο ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας, Hyundai Mipo Dockyard (HMD).

    Στα εβδομαδιαία τους report η Allied Shipbroking και η Seasure Shipbroking αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρεία απέκτησε τα χωρητικότητας 50,000 dwt  τάνκερ Hull 2860 και Hull 2861 στην τιμή των 34,8 εκατ. δολαρίων έκαστο. Η παράδοση τους έχει οριστεί για το 2022.

    Πρόκειται για την δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί φέτος η Eastmed στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου, καθώς στις αρχές του 2021, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο είχε εξαγοράσει τρία ακόμη ίδιας χωρητικότητας τάνκερ MR, που βρίσκονταν υπό κατασκευή στο ίδιο ναυπηγείο, έναντι 34 εκατ. δολαρίων το καθένα.

    Η Eastmed εξαγόρασε τα τρία υψηλών προδιαγραφών και εξοπλισμένα με scrubbers πλοία από τη ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλησύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Μάλιστα, έχει ολοκληρωθεί η παράδοση τους και περιλαμβάνονται πλέον στον στόλο της με τα ονόματα Eurochampion, Eurotrader και Eurosailor, όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα της ναυτιλιακής.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η εταιρεία του Θανάση Μαρτίνου προχώρησε στην πώληση αρκετών παλαιότερης κατασκευής πλοίων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στόλου της, πετυχαίνοντας μάλιστα ανταγωνιστικές τιμές. Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές η ναυτιλιακή πούλησε πέρυσι επτά τάνκερ, συνολικής αξίας 131,6 εκατ. δολαρίων.

    Η Eastmed διαχειρίζεται ένα μικτό στόλο που αποτελείται από 78 πλοία, συνολικής χωρητικότητας άνω των 7,2 εκατ. dwt, ενώ δραστηριοποιείται στα τάνκερ, στην αγορά ξηρού φορτίου και στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Π. Παναγιωτίδης: Φρενίτιδα αγορών από την Castor Maritime – Με 11 πλοία ενίσχυσε το στόλο της

    Οικογένεια Αλαφούζου: H Okeanis Eco Tankers πούλησε τρία τάνκερ στην Socar έναντι 120 εκατ. δολαρίων

    Νίκος Μουνδρέας: Σε τροχιά αναδιάρθρωσης του στόλου της η NGM Energy

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ