• Ναυτιλία

    Θανάσης Μαρτίνος: Η νέα κίνηση της Eastmed στην αγορά ξηρού φορτίου

    • Newsroom

    Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής


    Με ένα νεότευκτο φορτηγό πλοίο ενίσχυσε το στόλο της η ναυτιλιακή Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

    Η εταιρεία εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήρια στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, πραγματοποιώντας επιλεκτικές, συμφέρουσες κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της.

    Στα εβδομαδιαία τους report οι εταιρείες Advanced Shipping & Trading και Seasure Shipbroking αναφέρουν ότι η Eastmed εξαγόρασε από την Nisshin το χωρητικότητας 81,300 dwt πλοίο τύπου Kamsarmax Aquavita Air, το οποίο κατασκευάστηκε φέτος, στο ναυπηγείο Oshima Shipyard, στην τιμή των 28,5 εκατ. δολαρίων.

    Το πλοίο είχε παραλάβει τον Φεβρουάριο 2020, η Nisshin και η αξία του σύμφωνα με την VesselsValue κυμαίνεται στα 26,95 εκατ. δολάρια.

    Εάν επιβεβαιωθεί η εξαγορά, ο στόλος της Eastmed θα αποτελείται από 40 φορτηγά πλοία διαφόρων κατηγοριών. Η ναυτιλιακή διαθέτει ακόμη 10 containertships και 29 τάνκερ.

    Σημειώνεται ότι εκτός από τη συγκεκριμένη εξαγορά, η ναυτιλιακή του κ. Μαρτίνου έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα και σε πωλήσεις παλαιότερης κατασκευής πλοίων της.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η Eastmed πούλησε στις αρχές Μαΐου το χωρητικότητας 298,677 dwt τάνκερ Lucky Trader, κατασκευής 2000, έναντι 30 εκατ. δολαρίων, στην Onex DMCC, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Τον προηγούμενο μήνα είχε πουλήσει και το χωρητικότητας 299,997 dwt δεξαμενόπλοιο Grand Lady, κατασκευής 2002, στον όμιλο Qaiwan Group που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή. Η τιμή πώλησης ανήλθε, σύμφωνα με την ίδια ναυλομεσιτική, στα 34 εκατ. δολάρια.

    Επίσης εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, προχώρησε στην πώληση και τρίτου τάνκερ VLCC. Πρόκειται για το χωρητικότητας 308,500 dwt, Marina M, που κατασκευάστηκε το 2000 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης ανήλθε σε 32 εκατ. δολάρια και οι αγοραστές είναι από τη Μέση Ανατολή. Η Eastmed είχε εξαγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο ονομάζονταν Else Maersk, το 2007.



    ΣΧΟΛΙΑ