• Ναυτιλία

    Θ. Βενιάμης: Η έξυπνη κίνηση που απέφερε σημαντικά κέρδη στη Golden Union

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστων


    Σημαντικά κέρδη αποκόμισε ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης από την πώληση δύο φορτηγών πλοίων τύπου capesize, στη ναυτιλιακή  Genco Shipping and Transportation.

    Ο γνωστός πλοιοκτήτης και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εφοπλιστών που αγόρασαν capesize πλοία το 2016, την χρονιά που τα ναύλα είχαν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια τα πούλησαν με κέρδη.

    Χθες η Genco ανακοίνωσε την εξαγορά en bloc δύο πλοίων κατασκευής 2016, στην τιμή των 98 εκατ. δολ. Παρά το γεγονός ότι ο John Wobensmith, επικεφαλής της εταιρίας δεν αποκάλυψε το όνομα των πλοίων, πηγές της αγοράς πιστεύουν ότι πρόκειται για τα πλοία της Golden Union, συμφερόντων του Θ. Βενιάμη.

    Σημειώνεται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής είχε πληρώσει 35,30 εκατ. δολ. για τα, χωρητικότητας 180,400 dwt πλοία, Malena και CIC Tria κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν ο Baltic Dry Index κατέγραφε τα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας του.

    Σύμφωνα με το tradewinds, η Golden Union είχε αρχικά παραγγείλει τέσσερα πλοία capesize το 2014, στην τιμή των 55 εκατ. δολ. έκαστο, αλλά αργότερα ακύρωσε το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

    Αν η αγοραπωλησία επιβεβαιωθεί, τότε η Golden Union θα έχει πουλήσει τα πλοία της -που κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Hanjin-  κατά 27,4 εκατ. δολ. περισσότερα από το ποσό που πλήρωσε για να τα αγοράσει.

    Τα στοιχεία της VesselsValue δείχνουν ότι η Golden Union έχει έναν ισχυρό στόλο με 45 φορτηγά πλοία, αξίας 1,13 δισ. δολ. που περιλάμβανε 22 capes, πριν γίνει η αγοραπωλησία.

    Η Genco δραστηριοποιείται έντονα στις αγοραπωλησίες αυτό το καλοκαίρι, καθώς τον περασμένο μήνα εξαγόρασε τέσσερα πλοία από την Ζodiac Maritime.

    Flag Mersinidi Θεόδωρος Βενιάμης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου supramax “Flag Mersinidi” της Golden Union είναι χωρητικότητας 56.800-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Οικογένεια Λυκιαρδοπούλου: Super deal για νεότευκτο VLCC της Neda Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Βαρδινογιάννης: Τα πάρε-δώσε της Avin International για την ανανέωση του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγονος και ο τρίτος πλειστηριασμός του «Αίολος Κεντέρης Ι»



    ΣΧΟΛΙΑ