• Ναυτιλία

    ΤΕΝ (Νίκος Π. Τσάκος): Κέρδη 51,3 εκατ. δολάρια στο 3ο τρίμηνο και 103 στο 9μηνο

    Νίκος Τσάκος: Παραγγελίες 4+2 τάνκερ διπλού καυσίμου από την TEN - MononewsTV

    O πρόεδρος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) του Νίκου Π. Τσάκου είχε εντυπωσιακές οικονομικές αποδόσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Αναλυτικότερα, η Tsakos Energy Navigation γνωστοποίησε κέρδη 51,3 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 300%, έναντι ζημιών 25 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

    Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 132 εκατομμύρια δολάρια και οφείλεται στην εκτίναξη των ναύλων των δεξαμενοπλοίων εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

    Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΝ Ευστράτιος Αράπογλου δήλωσε ότι η επίδοση ήταν η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών της εταιρείας, δεδομένου ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007 τα κέρδη ήταν 52 εκατομμύρια δολάρια.

    Στο 9μηνο

    Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 590 εκατ. δολάρια στο εννεάμηνο και ήταν κατά 183 εκατ. δολάρια περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Επίσης, τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 103 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 236 εκατ. δολάρια το πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Διαβάστε επίσης

    Εξασφαλισμένα έσοδα 80 εκατ. δολαρίων για το νέο δεξαμενόπλοιο της ΤΕΝ του ομίλου Τσάκου



    ΣΧΟΛΙΑ