• Ναυτιλία

    Εξασφαλισμένα έσοδα 80 εκατ. δολαρίων για το νέο δεξαμενόπλοιο της ΤΕΝ του ομίλου Τσάκου

    Νίκος Τσάκος - Tsakos Energy Navigation

    Νίκος Τσάκος


    Η TEN, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης δεξαμενόπλοιων και LNG, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε το τέταρτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς DP2, το οποίο ονομάζεται Porto, από ένα ναυπηγείο της Νότιας Κορέας και την έναρξη της απασχόλησής του, έως και 11 έτη, σε αυξημένη τιμή σε έναν σημαντικό χρήστη.

    Τα ακαθάριστα έσοδα αυτής της συμφωνίας, κατά την ελάχιστη διάρκεια του συμβολαίου, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την έγκαιρη κατασκευή, παρά τις διαταραχές της πανδημίας, ενός τέτοιου τεχνολογικά προηγμένου και φιλικού προς το περιβάλλον σκάφους και προσβλέπουμε να έχει σημαντική συνεισφορά στο τελικό οικονομικό αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια», σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN, Ltd.

    «Τέτοιου είδους πλοία και απασχόληση αναδεικνύουν τη στρατηγική μας προσέγγιση στην παραγωγή μακροπρόθεσμων εξασφαλισμένων εσόδων και καθιστούν την TEN τον φορέα επιλογής για τις στρατηγικές ανάγκες των πελατών μας», κατέληξε ο Γ. Σαρόγλου.

    Η ΤΕΝ, που ιδρύθηκε το 1993 και γιορτάζει φέτος 29 χρόνια ως εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία, είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες δημόσιες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

    Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 70 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πλοίων aframax διπλού καυσίμου με κινητήρα LNG, που αποτελούν ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων αργού, δεξαμενόπλοιων προϊόντων και πλοίων μεταφοράς LNG, συνολικής χωρητικότητας 7,9 εκατομμυρίων dwt.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλλο ένα νεότευκτο παρέλαβε η ΤΕΝ του Νίκου Π. Τσάκου



    ΣΧΟΛΙΑ