• Ναυτιλία

    ΤΕΝ: Έσοδα 110 εκατ. δολάρια από την ναύλωση δύο δεξαμενοπλοίων

    Νίκος Τσάκος: Παραγγελίες 4+2 τάνκερ διπλού καυσίμου από την TEN - MononewsTV

    O πρόεδρος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος


    Η TEN Ltd (NYSE:TNP) του εφοπλιστή Νίκου Π. Τσάκου εξασφάλισε δύο μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για ισάριθμα δεξαμενόπλοια της VLCC σε μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.

    Από τις συμβάσεις, οι οποίες είναι διάρκειας τριών έως πέντε ετών, θα προκύψουν ακαθάριστα έσοδα στην ναυτιλιακή εταιρεία άνω των 110 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την περίοδο της ναύλωσης.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτές τις ναυλώσεις που αντικατοπτρίζουν τα θετικά σημάδια στις αγορές δεξαμενόπλοιων και παρέχουν προστασία και σημαντικά οικονομικά οφέλη», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, εκπρόσωπος της TEN.

    Υπενθυμίζεται ότι η TEN, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο εδραιωμένες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται σήμερα από 71 πλοία διπλού κύτους συνολικής χωρητικότητας 8 εκατ. dwt.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι η εταιρεία επίσης, ναυπηγεί συνολικά έξι πλοία: ένα πλοίο μεταφοράς LNG, ένα δεξαμενόπλοιο suezmax DP2 και τέσσερα πλοία aframax με διπλό καύσιμο LNG.

    Η ΤΕΝ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι το τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα μετρητών 0,546875 δολάρια ανά μετοχή για τη σειρά Δ, το τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα μετρητών 0,578125 δολάρια ανά μετοχή για την σειρά E θα καταβληθεί στις 29 Νοεμβρίου 2021 σε όλους τους μετόχους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι κινήσεις αναδιάρθρωσης των ελληνικών εισηγμένων ναυτιλιακών για να αποφέρουν αξία στους μετόχους

    Η Σαγκάη διατηρεί τους ναύλους σε υψηλά επίπεδα



    ΣΧΟΛΙΑ