• Ναυτιλία

    Τα θέματα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στον υπουργό Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος


    Πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Σημαντώνης, συνοδευόμενος από τον ταμία Στράτο Τσαλαμανιό και τα Μέλη του Δ.Σ., κ. Αλεξάνδρα Γκανά, κ. Σήφη Βαρδινογιάννη και κ. Νικόλαο Λιάπη, επισκέφθηκαν διαδοχικά τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που προκαλούνται από τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και οι επιπτώσεις του στην shortsea ναυτιλία, καθώς επίσης  και η πολιτική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο Κανονιστικό πλαίσιο που οφείλει να διαμορφωθεί, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

    Επιπλέον, στον κ. Υπουργό, τέθηκαν εκκρεμή σοβαρά θέματα της Ένωσης, όπως :

    • Οργανικές συνθέσεις πλοίων 500-3.000 κοχ
    • Πλοήγηση και Ρυμούλκηση, λαμβάνοντας υπόψη το Κοινοτικό κεκτημένο και τα αντίστοιχα ισχύοντα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Μετά την εκτενή συζήτηση των θεμάτων, ο Υπουργός, κάλεσε Υπηρεσιακά Στελέχη του Υπουργείου για περαιτέρω μελέτη.

    Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Υφυπουργό, κ. Κώστα Κατσαφάδο και στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη

    Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων συναντήθηκε και με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

    Ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Σημαντώνης, τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για θέματα που άπτονται της shortsea ναυτιλίας, ενώ παράλληλα ανανέωσε την δέσμευση της ΕΝΝΜΑ συμπαράστασης στις ανάγκες του Λ.Σ., όπως πράττει όλα αυτά τα χρόνια.

    Ο κ. Αρχηγός, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την θετική και συνεχή ανταπόκριση της Ένωσης επί αιτημάτων κάλυψης σημαντικών αναγκών των Παραμεθόριων και όχι μόνο Λιμενικών Αρχών, ενώ αποφασίστηκε και μια εκ νέου συνάντηση για την αξιολόγηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

    Κατά την επίσκεψη ο Αρχηγός, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ένωσης τιμητική πλακέτα.

    Διαβάστε επίσης:

    26 – 28 Μαΐου το Διεθνές Συνέδριο για το Ναυτικό Δίκαιο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

    Οι Ελληνικές Τράπεζες αύξησαν τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών



    ΣΧΟΛΙΑ