ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα», σημείωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας για τον Φρέντι Μπελέρη στις Βρυξέλλες.
Πλακιωτάκης: Ο Φρέντι Μπελέρη είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας
Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε ότι ο Φρέντι Μπελέρη είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου.
«Κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, παραμένει 7 μήνες προφυλακισμένος, με την αλβανική κυβέρνηση να του απαγορεύει να ορκισθεί δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας», επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.
Υπογράμμισε επίσης ότι «η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αναφέρει ρητά πως η παρεμπόδιση – άρνηση της ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.
Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».
Τέλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, ζήτησε από τον κ. Βιλαρίνο, την αύξηση της πίεσης για εντονότερες πρωτοβουλίες αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και κυρίως, την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ ο επικεφαλής του γραφείου του κ. Μπορέλ όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου διαβεβαίωσε τον κ. Πλακιωτάκη ότι το θέμα παρακολουθείται πολύ στενά από την ΕΕ η οποία θα προβεί σε πρωτοβουλίες αν κριθεί απαραίτητο.
Διαβάστε επίσης:
Χαρδαλιάς: Απόλυτη και άμεση προτεραιότητα η πρόληψη και η ασφάλεια των πολιτών
Σταϊκούρας: H Ελλάδα θα διεκδικήσει ευρωπαϊκούς πόρους για το σιδηροδρομικό της δίκτυο
Φρέντι Μπελέρη: Αναβάλλεται για τις 11/12 το αίτημα αποφυλάκισής του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Στο τραπέζι σχέδιο εξόδου από τον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Ορμούζ και οικονομικός αποκλεισμός στο επίκεντρο
- ESPN: Στο Νο5 των κορυφαίων του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Η νέα πρόκληση με τους Χιτ
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 14,4 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ με 30,2% – Χάνει ο Τσίπρας, κερδίζει το ΠΑΣΟΚ
- Λεωφορεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των οδηγών που θα φοιτήσουν στη Σχολή της ΟΣΥ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.