• Ναυτιλία

    Στον όμιλο MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε η Bolloré Group στην Αφρική με 5,7 δισ. ευρώ

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου MSC Diego Aponte

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου MSC Diego Aponte


    Ο Όμιλος Bolloré γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της πώλησης στον όμιλο MSC του 100% της Bolloré Africa Logistics, μιας εταιρείας που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες μεταφορών και logistics του Bolloré Group στην Αφρική, με συνολική αξία 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Φημολογείται ότι «η τιμή πώλησης των μετοχών είναι 5,1 δισ. ευρώ» και αναφέρεται ότι «έχουν αποπληρωθεί και 600 εκατ. ευρώ δάνεια προς τους μετόχους».

    Ο Όμιλος Bolloré θα παραμείνει αφοσιωμένος στην Αφρική, ιδίως μέσω του Canal+, και θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του σε αυτήν την ήπειρο σε πολλούς τομείς όπως η επικοινωνία, η ψυχαγωγία, οι τηλεπικοινωνίες και οι εκδόσεις, οι τηλεπικοινωνίες και οι εκδόσεις.

    Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, προέκυψαν οι πρώτες φήμες για το γεγονός ότι η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley διερεύνησε το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών για τις δραστηριότητες της Bolloré Africa Logistics, μιας ιστορικής εταιρείας, η οποία το 2020 κατέγραψε τζίρο 2,1 δισ. ευρώ.

    Στην ετήσια έκθεσή του, ο όμιλος Breton υπό την προεδρία του Cyrille Bolloré ο νεότερος από τους γιους του Vincent, δήλωσε ότι θα είναι παρών στην Αφρική με έως και 20.800 συνεργάτες, καθώς και «σε 42 λιμάνια ως διαχειριστής λιμενικών τερματικών σταθμών, ναυτιλιακούς πράκτορες και ο διαχειριστής εμπορευμάτων τα οποία δεν μεταφέρεται σε εμπορευματοκιβώτια».

    Η εταιρεία «διαχειρίζεται 16 τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, 7 τερματικούς σταθμούς Ro-ro, τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, αποθήκες, τερματικούς σταθμούς εσωτερικής ναυσιπλοΐας και άλλα».

    Αυτή η εξαγορά θα ενσωματωθεί επίσης με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες στην αφρικανική ήπειρο της γενοβέζικης πλοιοκτήτριας εταιρείας Ignazio Messina & C. της οποίας ο Όμιλος MSC είναι μέτοχος κατά 49%.

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου MSC Diego Aponte δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε περισσότερους από 21.000 νέους συναδέλφους στην οικογένεια της MSC μέσω της εξαγοράς της Bolloré Africa Logistics. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Bolloré, και ιδιαίτερα τον Cyrille, για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης, και τους επαινώ για τη δημιουργία μιας τόσο εδραιωμένης επιχείρησης. Η συμφωνία θα ενισχύσει τους μακροχρόνιους δεσμούς της MSC με την Αφρική και θα ενισχύσει τη δέσμευσή μας για την οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε πλοία, ναυπηγεία, τερματικά εμπορευματοκιβωτίων, λύσεις logistics, εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα που θα υποστηρίξουν και θα βελτιώσουν το εμπόριο σε όλη την Αφρική ήπειρο και με τον υπόλοιπο κόσμο. Η στρατηγική μας παραμένει ριζωμένη στις αξίες και το μακροπρόθεσμο όραμά μας που προστατεύει περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους σε 155 χώρες σε όλο τον κόσμο».

    Διαβάστε επίσης:

    Petrofin: Σε 6.123 πλοία ο ελληνόκτητος στόλος

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του Φρέντρικσεν από τις Βερμούδες εγκαθίσταται στην Κύπρο!



    ΣΧΟΛΙΑ