• Ναυτιλία

    Στην Ελλάδα επιστρέφει από το Ιράν ο πρώτος Έλληνας ναυτικός του Delta Poseidon

    • NewsRoom


    Στην Ελλάδα επιστρέφουν σήμερα τα 11 μέλη του πληρώματος(10 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένα Ελληνας) του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Delta Poseidon, που κρατείται στον Περσικό Κόλπο από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” μαζί με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο “Prudent Warrior”.

    Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου θα αντικατασταθούν από άλλο πλήρωμα, κυρίως αλλοδαπούς.

    Η κράτηση των δύο δεξαμενοπλοίων έχει γίνει με αφορμή την υπόθεση της κατάσχεσης πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δικαστική αίτημα στο δεξαμενόπλοιο Lana που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Σημειώνεται ότι το φορτίο πετρελαίου ιρανικών συμφερόντων μετά από δικαστική απόφαση επέστρεψε στο δεξαμενόπλοιο «Lana» υπό σημαία Ιράν.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα της επιστροφής των μελών του πληρώματος αναφέρει τα εξής:”Μετά απο μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου Delta Poseidon το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή.”

    Σημειώνεται ότι οι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές μέσω του Ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ που κρατούνται στον Περσικό κόλπο από τους “Φρουρούς της Επανάστασης” δεν τελούσε υπο κράτηση, αλλά μόνο τα δύο δεξαμενόπλοια.

    Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αλλαγή και των υπόλοιπων πληρωμάτων στην Ελλάδα που θα αντικατασταθούν με άλλα που θα επανδρώσουν εκ νέου τα δύο δεξαμενόπλοια.

    Στο Delta Poseidon βρίσκονταν 25 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι δυο είναι Έλληνες και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 8 είναι Έλληνες και ένας Κύπριος.

    Διαβάστε επίσης

    Ο πρέσβης της Ινδίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης



    ΣΧΟΛΙΑ