• Ναυτιλία

    Στυλιανίδης: Δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας ποντοπόρο πρωταγωνίστρια

    • NewsRoom
    Χρήστος Στυλιανίδης

    ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    Τους στόχους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το έτος 2024, ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.

    Παράλληλα, εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Έλληνες ναυτικούς για την ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής ναυτοσύνης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

    «Δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας και την Ελλάδα ποντοπόρο πρωταγωνίστρια σε όλο τον κόσμο, σ’ αυτό το δύσκολο κομμάτι της θάλασσας.

    Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ και οι συνεργάτες μας, Γενικοί Γραμματείς και άλλοι, για να κάνουμε μαζί το καλύτερο και να κρατήσουμε τη ναυτιλία μας όσο πιο ψηλά γίνεται και να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

    Και συνέχισε: «Είμαστε οι πρώτοι σ’ αυτό το χώρο. Και απεδείχθη και με την πρωτιά μας στον ΙΜΟ. Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα καλύτεροι στα δύσκολα».

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχήθηκε ολόψυχα σε όλες και σε όλους, καλή και δημιουργική χρονιά.

    Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Το 2024 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα εργαστούμε όλοι μαζί με σχέδιο και επιμονή έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

    Για την εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο και την ενίσχυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής διάστασης της νησιωτικότητας. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες ναυτικούς, την ελληνική ναυτιλία, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους νησιώτες και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα».

    Στην εκδήλωση στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών και της Ναυτιλιακής Κοινότητας, επίτιμοι Αρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και Π.Ν. και της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. / Πολιτικών Υπαλλήλων και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου τίμησε την πλοίαρχο Β. Κωνσταντά

    Costamare: Ανανεώνει τον στόλο ξηρού φορτίου – Στροφή στα μεγαλύτερα bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ