• Ναυτιλία

    StarBulk (Πέτρος Παππάς): Ναυπηγεί 5 πλοία και πούλησε άλλα 5 με 112 εκατ. δολάρια

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk


    Η Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά, σταθερά και μεθοδικά υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της με νεότερα πλοία.

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο χρηματιστήριο Nasdaq, η οποία έχει την πλοιοκτησία και την πλοιοδιαχείριση 115 πλοίων bulker, υπέγραψε συμβόλαια για την κατασκευή τριών πλοίων kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt στο ναυπηγείο Qingdao Shipyard, τα οποία προστίθενται στα άλλα δύο πλοία που η εταιρεία είχε παραγγείλει στο ίδιο ναυπηγείο τον περασμένο Οκτώβριο.

    Τα δύο πρώτα νεότευκτα, είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν το 2025, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα παραδοθούν τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2026.

    Η Star Bulk , ωστόσο, προχωρεί σε πωλήσεις παλαιότερων πλοίων και ήδη έχει συμφωνήσει να πουλήσει πέντε πλοία τους τελευταίους τρεις μήνες και αναμένεται να εισπράξει συνολικά 112 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα τέσσερα από αυτά τα πλοία προβλέπεται να παραδοθούν στους νέους πλοιοκτήτες τους μέχρι τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου του capesize Big Bang, ηλικίας 17 ετών που πουλήθηκε τελευταίο.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Πέτρου Παππά πρόκειται να συγχωνευτεί με την Eagle Bulk Shipping που εδρεύει στις ΗΠΑ σε μια συμφωνία για το σύνολο των μετοχών, με την Star Bulk.

    Οι μέτοχοι της Star Bulk και της Eagle Bulk θα πρέπει να κατέχουν περίπου το 71% και το 29% της συγχωνευμένης εταιρείας, αντίστοιχα. Οι μέτοχοι της Eagle Bulk θα ψηφίσουν για την υλοποίηση της συμφωνίας στις 5 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Eagle Bulk: Στις 5 Απριλίου η κρίσιμη ψηφοφορία των μετόχων για τη συγχώνευση με την Star Bulk

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Δώσαμε 1,1 δισ. δολάρια σε μερίσματα από τον Ιούνιο του 2021

    EE: Συστάθηκε και επίσημα η επιχείρηση «ASPIDES» για την Ερυθρά Θάλασσα – Διοικητής ο Βασίλειος Γρυπάρης



    ΣΧΟΛΙΑ