• Ναυτιλία

    Eagle Bulk: Στις 5 Απριλίου η κρίσιμη ψηφοφορία των μετόχων για τη συγχώνευση με την Star Bulk

    Οι εφοπλιστές Πέτρος Παππάς, Γιάννης Κούστας και Π΄τρος Παναγιωτίδης

    Οι εφοπλιστές Πέτρος Παππάς, Γιάννης Κούστας και Πέτρος Παναγιωτίδης


    Οι μέτοχοι της  Eagle Bulk καλούνται να ψηφίσουν στις 5 Απριλίου σχετικά με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της ναυτιλιακής με την Star Bulk του Πέτρου Παππά.

    Η εταιρεία με έδρα το Κονέκτικατ κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τη Δευτέρα, ορίζοντας την ημερομηνία ψηφοφορίας για τη συμφωνία συγχώνευσης.

    Στις 11 Δεκεμβρίου 2023 οι δύο ναυτιλιακές σύνηψαν συμφωνία για την συγχώνευση τους, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά τους συμβούλια.

    Σύμφωνα με τους όρους της, οι μέτοχοι της Eagle θα λάβουν 2,6211 μετοχές της Star Bulk για κάθε μετοχή της Eagle που κατέχουν. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα συνολικό αντίτιμο περίπου 52,60 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium 17% με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Eagle στα 44,85 δολάρια στις 8 Δεκεμβρίου 2023.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μέτοχοι της StarBulk και της Eagle θα κατέχουν περίπου το 71% και το 29% αντίστοιχα της νέας εταιρείας.

    Χθες η μετοχή της Eagle Bulk έκλεισε στα 58,67 δολάρια ανά μετοχή, με άνοδο 1,51%.

    Εάν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η νέα εταιρεία θα έχει συνολικό στόλο 169 ιδιόκτητων πλοίων, το 97% των οποίων θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers).

    «Το συμβούλιο της Eagle αποφάσισε ομόφωνα και δήλωσε ότι η συμφωνία συγχώνευσης και η ολοκλήρωση των συναλλαγών που προβλέπονται από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης, είναι σκόπιμες και δίκαιες για, και προς το καλύτερο συμφέρον των μετόχων της Eagle», δήλωσε ο πρόεδρος της Eagle Bulk, Paul M. Leand, στην επιστολή προς τους μετόχους.

    «Η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική ανεξάρτητα από τον αριθμό των κοινών μετοχών της Eagle που κατέχετε», πρόσθεσε.

    Η ψηφοφορία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκ των βασικών μετόχων της Eagle Bulk είναι δύο ακόμη Έλληνες εφοπλιστές.

    Ο Γιάννης Κούστας, που κατέχει το 16,7% και ο Πέτρος Παναγιωτίδης, που συμμετέχει στη ναυτιλιακή με ποσοστό 14,99%.

    Καθοριστικό ρόλο για τις εξελίξεις θα παίξει σίγουρα και η Oaktree Capital Group, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε μέσω της SEC την επιστροφή της στην Ealge Bulk με την απόκτηση 1,098,819 μετοχών, που αντιστοιχούν στο 9,96% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Το fund επανατοποθετήθηκε στην Eagle Bulk επτά μήνες μετά την αποεπένδυση του από αυτήν. Τον περασμένο Ιούνιο είχε πουλήσει το ποσοστό 27,6% που κατείχε στην Eagle Bulk, το οποίο αγόρασε η ίδια η ναυτιλιακή έναντι συνολικού τιμήματος 219,3 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Eagle Bulk: Η Oaktree επιστρέφει αποκτώντας ποσοστό 10% – Σήμα για επικράτηση του Πέτρου Παππά;

    Για έναν «αετό» ερίζουν τρεις Έλληνες εφοπλιστές

    Η κρυφή πρόταση εξαγοράς της Eagle Bulk από ελληνική ναυτιλιακή



    ΣΧΟΛΙΑ