• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Πιο αισιόδοξος από ποτέ για το ξηρό φορτίο

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Η δυναμική της αγοράς του ξηρού φορτίου είναι η ισχυρότερη εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, εκτιμά ο εφοπλιστής Σταμάτης Τσαντάνης (Seanergy Maritime), ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος κατά τη συμμετοχή του σε πάνελ μαζί με άλλους εφοπλιστές σε φόρουμ του Capital Link στο Λονδίνο.

    Νομίζω ότι σήμερα η αγορά έχει τα καλύτερα θεμελιώδη μεγέθη εδώ και 15 με 17 χρόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της προσφοράς σε πλοία”, δήλωσε μεταξύ άλλων. “Επίσης συμφωνώ ότι η ζήτηση είναι εκεί. Και εξαιτίας του ότι η προσφορά πιθανότατα θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, δε βλέπω τίποτα παρά μία πολύ υγιή αγορά για τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε.

    Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι η αγορά των capesizes θα δει ανάκαμψη λόγω των πολλών πλοίων που θα παροπλιστούν προσωρινά για να εξοπλιστούν με συστήματα καθαρισμού καυσίμων, μία άποψη με την οποία συμφώνησαν και άλλοι εφοπλιστές στο πάνελ.

    Από την πλευρά του, ο Herman Billung της Star Bulk (συμφερόντων του Πέτρου Παππά) ανέφερε πως παρά τις διακυμάνσεις στις μεγαλύτερες κατηγορίες, η αγορά το ξηρού φορτίου είναι ισορροπημένη. “Δεδομένου ότι βλέπουμε αξιοποίηση 86% και υπάρχει συγχρονισμένη ανάπτυξη στον κόσμο, η αγορά δείχνει απολύτως υγιής”, δήλωσε, και συνέχισε: “Το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι ιδιοκτήτες να παραμείνουν πειθαρχημένοι και να μην μπουν στον πειρασμό να παραγγείλουν νέα πλοία. Το πρώτο email το πρωί που δεν υπάρχει καμία νέα παραγγελία, είναι το ωραιότερο email που διαβάζεις. Δείχνει υγεία”.

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε, σύμφωνα με το TradeWinds, και ο Martyn Wade, διευθύνων σύμβουλος της Grindrod Shipping, που επεσήμανε πως“η ιστορία διδάσκει ότι με περιορισμένες παραγγελίες και σταθερό θαλάσσιο εμπόριο έχουμε μία ευκαιρία” και χαρακτήρισε “δυναμό” και πιθανό παράγοντα που αλλάζει τα δεδομένα, τους νέους κανόνες που τίθενται σε ισχύ από το 2020 για τις εκπομπές καυσαερίων από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

    Seanergy Τσαντάνης ναυτιλία
    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corporation

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι Έλληνες πλοιοκτήτες αγοράζουν μαζικά «γερμανικά» πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Η Danaos έτοιμη να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες



    ΣΧΟΛΙΑ