• Ναυτιλία

    Στ. Τσαντάνης: Επιστροφή στα κέρδη για τη Seanergy Maritime

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε κατά το γ’ τρίμηνο 2019 η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Σταμάτη Τσαντάνη, ενισχυμένη από τις βελτιωμένες τιμές ναύλωσης στην αγορά, οι οποίες αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος του 2019.

    Η εταιρεία, που ειδικεύεται στα capesizes, ανακοίνωσε κέρδη ύψους 750.000 δολαρίων στο γ’ τρίμηνο 2019 (0,03 δολάρια ανά μετοχή), έναντι ζημιών 5,6 εκατ. δολαρίων κατά το γ’ τρίμηνο 2018 (2,25 δολάρια ανά μετοχή), που ωστόσο περιελάμβαναν και μία απομείωση αξίας 6,88 εκατ. δολαρίων για την πώληση δύο supramaxes.

    Ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κατά 9% στα 24 εκατ. δολάρια, αν και ο μέσος όρος των τιμών ναύλωσης για τα πλοία της εταιρείας αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 19%, στα 20.143 δολάρια ημερησίως. Μάλιστα, η εταιρεία αναμένει ότι οι τιμές θα παραμείνουν ψηλά, καθώς η αγορά του βραζιλιάνικου σιδηρομεταλλεύματος συνεχίζει να ανακάμπτει και ο προσωρινός παροπλισμός πλοίων προκειμένου να εξοπλιστούν με scrubbers περιορίζει τα διαθέσιμα πλοία, σύμφωνα με τον Σταμάτη Τσαντάνη.

    «Αναμένουμε ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί, διατηρώντας τις τιμές ναύλωσης σε αυξημένα επίπεδα», ανέφερε σε δήλωσή του.

    Ο ίδιος σημείωσε πως η Seanergy έχει ναυλώσει τα πλοία της για το 80% των διαθέσιμων ημερών του δ’ τριμήνου 2019 έναντι μέσης τιμής 25.800 δολαρίων ημερησίως, αυξημένη κατά 69% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.

    Σύμφωνα με τον δείκτη Baltic Exchange, η μέση τιμή ναύλωσης για ένα πλοίο capesize ανέρχεται στα 24.612 δολάρια ημερησίως, από 17.768 δολάρια ημερησίως που ήταν πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ