• Business

    Σ. Τσαντάνης: 28 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Seanergy από δημόσιες προσφορές μέσα σε 10 μήνες

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Τον τερματισμό του “at-the-market” προγράμματος προσφοράς μετοχών της ανακοίνωσε, τέσσερις μήνες μετά την έναρξή του, η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings (συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη).

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, και μέσω αυτού η Seanergy συγκέντρωσε συνολικά 2,9 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας 2.782.136 κοινές μετοχές.

    Όπως δήλωσε σχετικά ο Σταμάτης Τσαντάνης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, από τον Αύγουστο του 2016 η εταιρεία έχει αντλήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιες προσφορές μετοχών, συμπεριλαμβανομένης και της προσφοράς at-the-market. “Έχουμε αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο, καθώς επέτρεψαν στην εταιρεία να αναζητήσει πολύ επωφελείς συναλλαγές”, τόνισε ο κ. Τσαντάνης, υπενθυμίζοντας πως με τα έσοδα αυτά η εταιρεία έχει χρηματοδοτήσει την εξαγορά τριών πλοίων ξηρού φορτίου (M/V Lordship, M/V Knightship, M/V Partnership), καθώς και την πρόωρη αποπληρωμή ενός από τα δάνειά της.

    “Το αθροιστικό όφελος σε αξία που έχουμε δημιουργήσει για τους μετόχους μας από αυτές τις συναλλαγές είναι άνω των 27,9 εκατομμυρίων δολαρίων, που προέρχεται από την εκτίμηση της αγοραίας αξίας των εξαγορών και το αναμενόμενο κέρδος λόγω του πρόωρου τερματισμού και αναχρηματοδότησης ενός από τα δάνειά μας”, ανέφερε ακόμα ο κ. Τσαντάνης, καταλήγοντας: “Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ενεργά επωφελείς συναλλαγές, με στόχο να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας”.

    Οι τελευταίες κινήσεις της Seanergy

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι χρονοναύλωσε το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Partnership (χωρητικότητας 179.213-dwt και κατασκευής 2012) για μια περίοδο διάρκειας 12-18 μηνών. Από πηγές της αγοράς, το mononews.gr πληροφορήθηκε ότι το πλοίο ναυλώθηκε στην ευρωπαϊκή εταιρεία ενέργειας Uniper και ότι ο ημερήσιος ναύλος ανέρχεται στα 16.200 δολάρια, ενώ το ναυλοσύμφωνο αναμένεται να συνεισφέρει στην εταιρεία έσοδα ύψους 8,8 εκατ. δολ. κατά τη μέγιστη διάρκειά του.

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσαντάνης επικεντρώνεται πολύ στο κομμάτι της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας που διοικεί από το 2012 ως σήμερα, καθώς αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εκείνον -ακόμη και από το μέγεθος του στόλου- αλλά και εν τέλει για τους επενδυτές που θέλει να προσελκύσει. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «Προτιμώ να έχω 10 πλοία που κουβαλάνε 50% χρέος παρά να έχω 20 πλοία που έχουν 200% χρέος».

    Στα επόμενα σχέδιά του κ. Τσαντάνη είναι να αυξήσει το στόλο της Seanergy στα 15 πλοία ως το 2018 (από τα 11 που διαθέτει σήμερα), δεδομένης της προτίμησης και της εμπιστοσύνης που δείχνει στα capesizes –όπως έχει τονίσει στο mononews.gr, η συγκεκριμένη κατηγορία διαθέτει τις καλύτερες βάσεις για την εταιρεία– ενώ θεωρεί ότι η ζήτηση για φορτία άνθρακα και σιδηρομεταλλευμάτων δεν αναμένεται να μειωθεί στο εγγύς μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Big hit 20,7 εκατ. δολ. από τον Ηλία Γκότση (Eurotankers)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Clarksons: Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγοραπωλησίες το 2016

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Τα νέα τους deals στην εφοπλιστική σκακιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ