• Business

    Στ. Τοπούζογλου: Ισχυρή κερδοφορία για την FSL Trust Management στο β’ τρίμηνο 2019

    Ευστάθιος Τοπούζογλου


    Αυξημένη ήταν στο β’ τρίμηνο 2019 η κερδοφορία της ναυτιλιακής FSL Trust Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου, με τη διοίκηση της εταιρείας να εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές στο δεύτερο μισό του 2019 και το 2020.

    Τα καθαρά κέρδη της FSL διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. δολάρια, έναντι 700 εκατ. δολαρίων κατά το β’ τρίμηνο 2018, παρά την παρατεταμένη κάμψη στις ναυτιλιακές αγορές, ενώ ο τζίρος της μειώθηκε κατά 2,2%, στα 16,3 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω της πώλησης ενός τάνκερ της τον Απρίλιο, ενώ οι λειτουργικές της δαπάνες μειώθηκαν κατά 10,5% σε ετήσια βάση. Από τα 31 εκατ. δολάρια που εισέπραξε η εταιρεία από την πώληση του τάνκερ της, τα 10,22 εκατ. αξιοποιήθηκαν για την αποπληρωμή ενός δανείου, ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δύο νεότευκτων τάνκερ LR2 που πρόκειται να παραλάβει το 2020 και το 2021.

    «Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι οι τιμές ναυλώσεων και επομένως τα έσοδα από τα πλοία μας που απασχολούνται σε pools θα βελτιωθούν στο δεύτερο μισό του έτους, καθώς η δραστηριότητα στα διυλιστήρια ενισχύεται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Roger Woods.

    Από την πλευρά του, ο Στάθης Τοπούζογλου χαρακτήρισε το β’ τρίμηνο 2019 ως ένα «υγιές» τρίμηνο για την εταιρεία και προανήγγειλε ότι «το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να εξερευνά στρατηγικές πρωτοβουλίες με στόχο την επίτευξη μίας νέας φάσης ανάπτυξης για την FSL Trust».

    «Οι τομείς της αγοράς στους οποίους δραστηριοποιείται το τραστ αναμένεται να δείξουν θετικά σημάδια στη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2019», δήλωσε ο πρόεδρος της FSL Trust, η οποία διαθέτει συνολικά 18 πλοία.



    ΣΧΟΛΙΑ