• Ναυτιλία

    Συμεών Παληός: Βελτίωση αποτελεσμάτων και συρρίκνωση ζημιών για την Performance Shipping

    • NewsRoom
    Σ. Παληός: Αλλαγή πλεύσης για την Performance Shipping

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής


    Ζημίες ανακοίνωσε, για άλλο ένα τρίμηνο, η εταιρεία Performance Shipping (πρώην Diana Containerships) του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Τα αποτελέσματα της ναυτιλιακής επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση των εσόδων από τις χρονοναυλώσεις, αλλά και από την απομείωση της αξίας ενός πλοίου.

    Συγκεκριμένα, για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Performance Shipping ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης χρέωσης 300.000 δολαρίων για την προαναφερθείσα απομείωση αξίας.

    Υπενθυμίζεται πως η ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει ζημίες και για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ύψους 200.000 δολαρίων.

    Παρ’ όλα αυτά, σε ετήσια βάση, τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της εταιρείας είναι βελτιωμένα, καθώς για το ίδιο διάστημα πέρυσι η Performance Shipping είχε εγγράψει ζημίες 42,3 εκατ. δολαρίων.

    Μειωμένα τα έσοδα

    Στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της εταιρείας από τις χρονοναυλώσεις διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση 29% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους και 18% μικρότερο σε τριμηνιαία βάση.

    «Η μείωση αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση του μεγέθους του στόλου της εταιρείας και αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των ναύλων που επιτεύχθηκε χάρη στη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Performance.

    Κατά τη διάρκεια του 2018, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία πούλησε έξι containerships (δύο τύπου panamax και τα υπόλοιπα post-panamax).

    Προοπτικές

    Σε επίπεδο εξαμήνου, οι ζημίες της Performance ανήλθαν συνολικά σε 1,7 εκατ. δολάρια, από ζημίες 46,2 εκατ. δολαρίων για το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

    Τον Ιούνιο, η Performance έδειξε ότι σχεδιάζει να διαφοροποιήσει τον στόλο της, παύοντας να έχει αποκλειστικά containerships, όταν αγόρασε δύο τάνκερ aframax από τη Maersk Tankers.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία περιμένει να παραλάβει το πρώτο τάνκερ μέχρι το τέλος Ιουλίου και άλλο ένα μέχρι αρχές Νοεμβρίου.

    Ο σημερινός στόλος της περιλαμβάνει τέσσερα μικρά containerships χωρητικότητας έως 6.500 dwt.



    ΣΧΟΛΙΑ