• Ναυτιλία

    Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Diamond S των Μαρινάκη-Ross. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    ρος μαρινακης

    Ο εφοπλιστής Wilbur Ross της Diamond S Shipping και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Product Partners  (CPLP)


    Σύσταση “αγορά” διατυπώνουν οι αναλυτές για τις μετοχές της ναυτιλιακής Diamond S Shipping, στην οποία συμμετέχουν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Wilbur Ross, δίνοντας περιθώρια ανόδου μέχρι και 110% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Diamond S Shipping στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, μετά τη συγχώνευση της με το στόλο των τάνκερ της ναυτιλιακής Capital Product Partners του κ. Μαρινάκη. Έχει στόλο με 68 δεξαμενόπλοια, υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

    Ο αναλυτής της Clarksons Platou Securities, Frode Morkedal και οι συνεργάτες του Erik Hovi και Henriette Vevstad επισημαίνουν ότι “η Diamond S εισήλθε στη χρηματιστηριακή αγορά σε μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο.”

    “Με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία, υγιή ισολογισμό, δίνοντας έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση κατά την άποψή μας να αποκτήσει ηγετική θέση στον επερχόμενο ανοδικό κύκλο”, τονίζουν.

    Η Clarksons Platou Securities δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή τα 25 δολάρια, ενώ εκτιμά ότι θα εμφανίσει φέτος κέρδη 47 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα οι προβλέψεις της για τα επόμενα χρόνια είναι ακόμη καλύτερες, φτάνοντας στα 210 εκατ. δολάρια το 2020 και διορθώνοντας στα 145 εκατ. δολάρια το 2021.

    Σύσταση “αγορά” δίνει για τη μετοχή της ναυτιλιακής και η B. Riley FRB, που άρχισε πριν από λίγες ημέρες την κάλυψη της, ενώ θέτει την τιμή στόχο στα 16 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι χθες η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 11,68 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 2,46%. Από την ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης της έχει καταγράψει χαμηλότερη τιμή στα 9,60 δολάρια και υψηλότερη στα 11,74 δολάρια.

    Craig Stevenson, CEO Diamond S Shipping

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Αγγελικούσης: Ένα ακόμη πλοίο για τo στόλο της Maran Gas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Ειρήνη Παναγοπούλου: Η επιτυχημένη εφοπλίστρια που αγαπά την τέχνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: H νέα κίνηση για τη στήριξη των μετοχών της Star Bulk

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ