• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Αύξηση των τιμών στη second hand αγορά δείχνει η πώληση ενός bulker της Diana Shipping

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA


    Σε συμφωνία για την πώληση ενός εκ των παλαιότερων bulker του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού με την τιμή της συναλλαγής να αποτυπώνει την αύξηση των τιμών στα second hand φορτηγά πλοία.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 16 Μαρτίου υπέγραψε συμφωνία για τη πώληση του χωρητικότητας 73,500 dwt panamax  Naias, κατασκευής 2006, έναντι 11,25 εκατ. δολαρίων χωρίς τις προμήθειες.

    Η τιμή θεωρείται συμφέρουσα, καθώς σύμφωνα με την VesselsValue, η αξία του συγκεκριμένου πλοίου εκτιμάται στα 9,61 εκατ. δολάρια, ενώ κατά την Maritime Strategies International η αποτίμηση του υπολογίζεται στα 8,5 με 9,7 εκατ. δολάρια.

    Η ναυτιλιακή στην ανακοίνωση της δεν κατονομάζει τον αγοραστή αλλά αναφέρει ότι η παράδοση του πλοίου θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Diana Shipping, το Naias είναι ναυλωμένο στην Cargill για το χρονικό διάστημα 27 Ιανουαρίου έως 4 Απριλίου 2021, με ημερήσια ναύλα 11.000 δολάρια.

    H τιμή πώλησης του πλοίου κυμαίνεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από την πώληση αντίστοιχων bulker που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Advanced Shipping & Τrading και την Seasure Shipbroking, η Iolcos Hellenic, της οικογένειας Πετράκη, πούλησε το χωρητικότητας 74,475 dwt panamax Evangelia Petrakis κατασκευής 2007, στην τιμή των 8 εκατ. δολαρίων, στην Primebulk Shipmanagement του Παύλου Κορώνη.  

    Σημειώνεται ακόμη, ότι η Diana Shipping είχε πουλήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα πλοίο με τα ίδια χαρακτηριστικά, το panamax Coronis, κατασκευής 2006, στην τιμή των 7,1 εκατ. δολαρίων.

    Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για την πώληση του Naias, ο στόλος της ναυτιλιακής θα αποτελείται από 36 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax).

    Σημειώνεται ότι από από την 1η Μαρτίου τα ηνία της ναυτιλιακής Diana Shipping έχει αναλάβει η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας.

    Ο Συμεών Παληός παραμένει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η Σεμίραμις Παληού στο τιμόνι της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού: Η συμφωνία της Diana Shipping που αποτυπώνει την σημαντική αύξηση των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου

    Σεμίραμις Παληού: «Είναι ώρα η HELMEPA να ενισχύσει τον ρόλο της»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ