• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού (OceanPal): Εξασφαλίστηκαν έσοδα $1,52 εκατ.

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία OceanPal, η οποία είναι spinoff της Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού, έχει συνάψει συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Five Ocean Corporation για ένα από τα πλοία της capesize,μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην.

    Η Five Ocean ναύλωσε το bulker, χωρητικότητας 171.810 dwt ,Salt Lake City με ακαθάριστη ναύλωση 14.500 δολάρια την ημέρα μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Η εταιρεία spin off της Diana Shipping που είναι εισηγμένη στο Nasdaq γνωστοποίησε ότι το πλοίο θα ναυλωθεί για το διάστημα 120 και 180 ημερών.

    Η ναύλωση αναμενόταν να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

    Η απασχόληση του bulker που κατασκευάστηκε το 2005 αναμένεται να αποφέρει περίπου 1,52 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Ο στόλος της OceanPal αποτελείται επί του παρόντος από πέντε πλοία ξηρού χύδην φορτίου, δύο εκ των οποίων είναι capesize και τρία είναι panamax bulker.

    Στα τέλη Αυγούστου, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Robert Perri εισήλθε στον τομέα των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών με μια επένδυση στη νορβηγική οντότητα, RFSea Infrastructure II, η οποία διαθέτει δύο πλοία 6.600 dwt, από ανοξείδωτο χάλυβα έτοιμα για χρήση μεθανόλης που κατασκευάζονται στο Wuhu Shipyard στην Κίνα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πέτρος Παππάς: Επαναγοράζει 10 εκατ. μετοχές από την Oaktree – Στο 17,2% μειώνεται το ποσοστό του private equity

    Οδηγείται για διάλυση το πλοίο της ΝΕΛ «Ταξιάρχης»

    Pyxis (Βαλέντιος Βαλέντης): Πούλησε δεξαμενόπλοιο και εισέπραξε 40,75 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ