• Ναυτιλία

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Πούλησε δεξαμενόπλοιο και εισέπραξε 40,75 εκατ. δολάρια

    Βαλέντιος Βαλεντής, Pyxis Tankers

    Βαλέντιος Βαλεντής, Pyxis Tankers


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Pyxis Tankers, του Βαλέντιου Βαλεντή, πούλησε σε μια ναυτιλιακή εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, ένα πλοίο για 40,75 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του πλοίου, χωρητικότητας 50.295 dwt MR2, Pyxis Epsilon, κατασκευής 2015, η αξία του οποίου εκτιμάται από την VesselsValue στα 35,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Η συμφωνία θα αποφέρει περίπου 26,4 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μετά την αποπληρωμή του χρέους και του κόστους συναλλαγών και ένα κέρδος 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,57 δολαρίων ανά τρέχουσα κοινή μετοχή.

    «Η πώληση του δεξαμενόπλοιου μας, σε μια πολύ ελκυστική τιμή υπογραμμίζει την εστίασή μας στη βελτιστοποίηση της αξίας του στόλου και στην παροχή περαιτέρω οικονομικής ισχύος και κεφαλαιακών πόρων. Το τρέχον συνολικό ταμειακό μας υπόλοιπο των 30,7 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να αυξηθεί στη συνέχεια με τη λήψη των καθαρών εσόδων σε μετρητά», δήλωσε ο Βαλέντιος Βαλεντής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyxis.

    Τον Αύγουστο, η εταιρεία κινήθηκε στον τομέα ξηρού χύδην φορτίου, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με άλλη εταιρεία συμφερόντων του Βαλέντιου Βαλεντή. Πρόκειται για μια νεοσύστατη εταιρεία, στην οποία η Pyxis κατέχει το 60% των μετοχών, απέκτησε ένα ιαπωνικής κατασκευής 2016 ultramax 63.520 dwt.

    «Με την ολοκλήρωση αυτής της τελευταίας διάθεσης περιουσιακών στοιχείων, η σημαντική ταμειακή μας θέση και η χαμηλή μόχλευση θα αυξήσουν περαιτέρω τη λειτουργική και οικονομική μας ευελιξία για πιθανή επιδίωξη πρόσθετων αγορών πλοίων καθώς και άλλες εταιρικές και στρατηγικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την αξία των μετόχων», πρόσθεσε ο Βαλέντιος Βαλεντής.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιμάνι Πειραιά: Προ των πυλών η έναρξη των εργασιών για το νέο προβλήτα κρουαζιέρας

    Performance Shipping και Imperial Petroleum: Η δυσαρέσκεια των μετόχων και ο ρόλος της επενδυτικής τράπεζας Maxim

    Μελίνα Τραυλού: Οι Έλληνες εφοπλιστές συγκέντρωσαν ήδη 35 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς



    ΣΧΟΛΙΑ