• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Η συμφωνία της Diana Shipping που αποτυπώνει την σημαντική αύξηση των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Σεμίραμις Παληού, CEO Diana Shipping και Προέδρος του ΔΣ της HELMEPA


    Στην ναύλωση ενός εκ των φορτηγών πλοίων της προχώρησε η ναυτιλιακή Diana Shipping συμφερόντων της οικογένειας Παληού, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι τιμές των ναύλων βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έκλεισε συμφωνία με τη Tongli Shipping για τη ναύλωση του χωρητικότητας 77.901-dwt bulker τύπου panamax Ismene, που κατασκευάστηκε το 2013, για χρονική περίοδο το ελάχιστο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021 και το μέγιστο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021. Η ναύλωση θα ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου.

    Με βάση τη συμφωνία τα ημερήσια ναύλα θα ανέλθουν στα 16.500 δολάρια ημερησίως, μείον 5% έξοδα προμήθειας υπέρ τρίτων. Το πλοίο μέχρι πρότινος ήταν ναυλωμένο στην Phaethon International Company έναντι 10.800 δολαρίων ημερησίως, που σημαίνει ότι πέτυχε αύξηση κατά 53%.

    Η ναύλωση του Ismene αναμένεται να αποφέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα περίπου 3,6 εκατ. δολαρίων, για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα ναύλα στην spot αγορά για τα πλοία τύπου panamax βρίσκονται σε πολυτετή υψηλά, παρά το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζουν μικρή αποκλιμάκωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

    Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το Baltic Exchange, διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 20.090 δολάρια ημερησίως, ενώ σημείωσαν υψηλό στις 17 Φεβρουαρίου στα 27.435 δολάρια. Ωστόσο, κατά τους αναλυτές, οι προοπτικές τους παραμένουν θετικές για το τρέχον έτος.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Diana Shipping έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους άνοδο 57,51%, καθώς έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου στα 3,04 δολάρια.

    Μετά την πρόσφατη πώληση του panamax Oceanis, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 37 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 11 Panamax).

    Από την 1η Μαρτίου, τα ηνία της ναυτιλιακής Diana Shipping αναλαμβάνει η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού και ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

    Η κα Παληού διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, την τεχνική διαχείριση και τα πληρώματα. Από τον Μάρτιο του 2015 είχε εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε Chief Operating Officer και από τον Οκτώβριο του 2019 αναπληρώτρια CEO.

     

    Η Σεμίραμις Παληού στο τιμόνι της Diana Shipping

    Βακάκης-Διαμαντίδης: Στην εξαγορά νέου τάνκερ προχώρησε η Velos Tankers

    Έλληνες εφοπλιστές: Μπαράζ νέων παραγγελιών το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ