• Ναυτιλία

  Seas of Change: Στον Πόρο το συνέδριο στις 18-19 Απριλίου

  • NewsRoom
  Seas of Change

  Seas of Change


  Το συνέδριο «Seas of Change: The Poros Summit on Industrial Fish Farming» θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Απριλίου.

  Αυτή η κομβικής σημασίας συνάντηση θα φέρει κοντά κοινότητες, ακτιβιστές/-ριες, επιστήμονες/-ισσες, αιρετούς/-ές εκπροσώπους, καθώς και εκπροσώπους ιδρυμάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από 4 ηπείρους και 14 χώρες. Μαζί, θα μοιραστούν έρευνες και αποτελεσματικές στρατηγικές για την εναντίωση στην ανεξέλεγκτη επέκταση των βιομηχανικών ιχθυοτροφείων σαρκοφάγων ψαριών σε όλο τον κόσμο.

  Το συνέδριο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την επιστήμη, τα συνεργαζόμενα μέρη και τα οικονομικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από τα σχέδια εγκατάστασης ιχθυοτροφείων βιομηχανικής κλίμακας σε παράκτιες κοινότητες, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Πολύ συχνά αυτά τα γεγονότα αποκρύπτονται βολικά, κρυμμένα πίσω από καμπάνιες μάρκετινγκ και ανεπαρκείς ορισμούς της βιωσιμότητας, έως ότου τα σχέδια είναι σε πλήρη εφαρμογή.

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα σχεδιάσουν συλλογικές δράσεις με σκοπό να φέρουν το ζήτημα των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών στο προσκήνιο της δημόσιας συζήτησης. Η ελπίδα είναι ότι, εφοδιασμένοι με πληροφορίες και εμπνευσμένοι από την επιτυχία των κοινοτήτων που αντιστάθηκαν με επιτυχία στη λεηλασία των ακτών και των υδάτων τους, οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν με γνώσεις στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη χρήση των δημόσιων πόρων τους.

  Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Rauch (ΗΠΑ), την Καθετή (Ελλάδα) και την Global Salmon Farming Resistance (Αργεντινή) υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και του Πανελλήνιου Δικτύου για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://seasofchange.world/

  Χορηγός επικοινωνίας: Saronic Magazine

  Διαβάστε επίσης:

  Μάριος Ηλιόπουλος: Αγόρασε επτά πλοία και ναύλωσε άλλο ένα – Προσδίδει τεράστια δυναμική στην Seajets

  H Μύκονος υποδέχθηκε το Celestyal Discovery

  Φόρουμ Δελφών: Η ομιλία της Μελίνας Τραυλού συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον  ΣΧΟΛΙΑ