Ναυτιλία

Seanergy Maritime Holdings: Ενισχύει το στόλο της με ένα ακόμη capesize

Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


Στην εξαγορά ενός ακόμη πλοίου κατηγορίας capesize προχώρησε η  Seanergy Maritime Holdings.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2006 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 177,000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Tradership. Η παράδοσή του αναμένεται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου ή στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2021.

Με την παράδοσή του, ο στόλος της ναυτιλιακής θα αυξηθεί στα 12 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέλθει σε 2.103.042 dwt περίπου. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 17 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση ενός ακόμα Capesize πλοίου, κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, που αυξάνει περαιτέρω την μεταφορική δύναμη του στόλου μας πάνω από 2,1 εκατ. dwt. Το πλοίο αναμένεται να μας παραδοθεί άμεσα και οι προοπτικές της αγοράς των Capesizes για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένες με τα επίπεδα των ναύλων των συγκεκριμένου τύπου πλοίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να είναι αυξημένα κατά 60% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών».

«Με την προσθήκη του νέου πλοίου, η εταιρεία βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από την τρέχουσα άνοδο της αγοράς, με το σύνολο του στόλου ναυλωμένο spot ή χρονοναυλωμένο στον BCI – Baltic Capesize Index. Η Seanergy θα συνεχίσει να επιδιώκει συναλλαγές με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αξίας των μετόχων της», τόνισε.

Η Seanergy Maritime Holdings είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο και διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της θα αποτελείται από 12 bulkers, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 2.103.042 τόνων και μέσης ηλικίας 12,2 περίπου ετών.

Πόλυς Χατζηιωάννου: Οι νέες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της Safe Bulkers

Κώστας Αγγέλου: Η Benelux Overseas επιστρέφει στα ναυπηγεία για νέα LPG carriers

Γιώργος Λογοθέτης: Βγαίνουν προς πώληση τα «κόκκινα» δάνεια του εφοπλιστή – Οι «μνηστήρες» του project Pivot

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ