• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Η Diana Shipping χτυπά την πόρτα της Νορβηγίας με ομόλογο 125 εκατ. δολαρίων

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Στην αγορά του Όσλο στρέφεται για πρώτη φορά η ναυτιλιακή Diana Shipping του εφοπλιστή Συμεών Παληού για την έκδοση ενός ομολόγου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με επιπλέον 25 εκατ. δολάρια διαθέσιμα στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας τα όσα έγραφε το mononews.gr από τον περασμένο Μάρτιο.

    Η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τα χρήματα που θα αντλήσει προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει ένα ομόλογο το οποίο εξέδωσε το 2015 στις ΗΠΑ, λήξεως 2020.

    Σύμφωνα με το σχέδιο της Diana Shipping, η εταιρεία θα εισαγάγει τα νέα πενταετή ομόλογα (λήξεως 2023) στο Χρηματιστήριο του Όσλο. Την έκδοση του ομολόγου, με κουπόνι 9,50%, “τρέχουν” από κοινού οι Fearnley Securities και Nordea.

    Ενώ τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς ξηρού φορτίου βελτιώνονται και η Diana Shipping ακολουθεί μία συντηρητική προσέγγιση χρονοναυλώσεων, ο στόλος της εταιρείας είναι κάπως μεγαλύτερος σε ηλικία με μέση ηλικία 10 ετών, που πιθανότατα οδήγησε υψηλότερα το επιτόκιο”, σχολίασε ο αναλυτής Amit Mehrotra της Deutsche Bank, επισημαίνοντας πως η δραστηριότητα στην αγορά των μη εξασφαλισμένων ομολόγων στο ξηρό φορτίο ήταν πολύ περιορισμένη, και επομένως η συγκεκριμένη έκδοση πιθανόν να αποτελέσει “βαρόμετρο” για άλλους εφοπλιστές που σκέφτονται να απευθυνθούν στις αγορές.

    Όπως αναφέρει το TradeWinds, από το καλοκαίρι οι ναυτιλιακές Ofjell, Wallenius Wilhelmsen Logistics, Teekay LNG Partners και Ship Finance International έχουν επίσης στραφεί στη νορβηγική αγορά ομολόγων.

    Συμεών Παληός ναυτιλία
    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Νέα συμφέρουσα συμφωνία για πλοίο της Diana Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: N. Mουνδρέας: Δύο πλοία της NGM Energy προς διάλυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A.M. Nomikos: Δεύτερη εξαγορά πλοίου για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ