• Ναυτιλία

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Πρόσθεσε στο στόλο ένα φορτηγό πλοίο

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Pyxis Tankers υπέγραψε οριστική συμφωνία με μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος για την αγορά πλοίου μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, χωρητικότητας 82.013 dwt, κατασκευής 2015.

    Το πλοίο kamsarmax, που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Jiangsu New Yangzi Shipbuilding και είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος και πλυντήριο, έχει τιμή αγοράς 26,6 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομα του πωλητή και του σκάφους.Ωστόσο, ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι πρόκειται για πλοίο της Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου.

    Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία τόνισε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά του πλοίου με συνδυασμό τραπεζικού χρέους και μετρητών. Αναμένεται ότι η αγορά, η οποία υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος, θα ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2024.

    Μέχρι το καλοκαίρι, η Pyxis Tankers ήταν μια εταιρεία δεξαμενόπλοιων , αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και στον τομέα χύδην ξηρού φορτίου με μια κοινοπραξία με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Βαλέντιο Βαλεντή.

    Στη συνέχεια, η εταιρεία αγόρασε ένα ultramax ιαπωνικής κατασκευής 63.520 dwt με για έναντι 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Pyxis Tankers κατέχει το 60% της κοινοπραξίας, με τον Βαλέντιο Βαλεντή να κατέχει το υπόλοιπο 40%.

    Διαβάστε επίσης

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Μερίσματα 3,1 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ