• Ναυτιλία

  ΠΝΟ: Καλεί σε κινητοποιήσεις τους ναυτικούς για τις 26 Φεβρουαρίου

  Πανελληνία Ναυτική Ομοσπονδία

  Πανελληνία Ναυτική Ομοσπονδία


  Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) απευθύνει κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να πλαισιώσουν τα πανελλαδικά πανεργατικά συλλαλητήρια στις 26/2/2022,με ανακοίνωση της και τονίζει ότι οι Ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους λόγω της δραστηριότητας τους στην διεθνή σκακιέρα ήταν οι πρώτοι που ένιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας αφενός μεν λόγω των εγκλωβισμών τους στα πλοία και αφετέρου λόγω της μη δυνατότητας αλλαγής των πληρωμάτων και της παραμονής τους σε υποχρεωτική ανεργία, εξαιτίας των γνωστών απαγορευτικών περιορισμών.

  Επίσης, η ΠΝΟ, επισημαίνει ότι η πανδημία δυστυχώς κατέδειξε και τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας σε υποδομές και σε ελλείψεις προσωπικού, πράγμα απαράδεκτο και προσθέτει:

  Η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας υγείας είναι, και πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο αίτημα μας. Κανένας δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τις επιπτώσεις της και ιδιαίτερα για εμάς τους Ναυτεργάτες, εξαιτίας του ευαίσθητου περιβάλλοντος και του εργασιακού μας χώρου, η διασφάλιση της προστασίας της υγείας μας είναι πλέον επιβεβλημένη.

  Οι οικονομικές δυσκολίες και οι αυξητικές τάσεις της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με άμεσα στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα.

  Οι Ναυτεργάτες δεν μένουν αμέτοχοι. Έχουν αποδείξει με τους πρόσφατες αγώνες τους και με τις δυναμικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ανανέωση τριών διαφορετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το έτος 2022, ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα, συμβαδίζουν και συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας στην κοινή προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στα σωματεία τους, καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ.

  Διαβάστε επίσης:  ΣΧΟΛΙΑ