• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Συνεχίζεται η πυρόσβεση, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 500 – 600 βαθμούς στο πλοίο!

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης


    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωϊνοί Τύποι” του ANT1 είπε ότι τελικά στο πλοίο επέβαιναν 292 επιβάτες, δεδομένου ότι δύο ήταν επιβάτες που δεν ήταν στην αρχική λίστα.

    Ο πρώτος καταμετρήθηκε στους πρώτους 278 διασωθέντες και ο δεύτερος χθες το βράδυ κατά την επιχείρηση διάσωσης μέσα στο γκαράζ του πλοίου.

    Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε επίσης ότι μετά την γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός, διασώθηκαν μέχρι τώρα, συνολικά 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κέρκυρα.

    Υπογράμμισε επίσης, ότι αναζητούνται 12 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι τρεις Έλληνες και δήλωσε ότι «είμαστε κοντά στις οικογένειες τους».

    Τόνισε δε ότι συνεχίζεται η κατάσβεση, ενώ υπάρχουν μικρές εστίες, δεν μπορούν να ανέβουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ γιατί οι θερμοκρασίες είναι της τάξης 500– 600 βαθμών.

    Στο ερώτημα, «αν υπάρχουν και άλλοι εκτός των δώδεκα αγνοουμένων» τόνισε ότι «γίνονται έρευνες και δεν έχουν εντοπιστεί ναυαγοί ή πτώματα στη θάλασσα», πρόσθεσε επίσης ότι «στο θέμα της πυρόσβεσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να πάρει κλίση το πλοίο, το οποίο θα μεταφερθεί και ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο για να συνεχιστούν οι έρευνες και να γίνει απάντληση καυσίμων».

    Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάσβεση μπορεί να κρατήσει και μέρες».

    Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται εννέα άτομα και ένας εξ αυτών είναι διασωληνωμένος. Πρόκειται για τον Βούλγαρο οδηγό που διασώθηκε χθες αργά το βράδυ και ήταν εγκλωβισμένος στο γκαράζ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ