• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Δύο νέες συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης για τη GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Συμφωνία για τις μακροχρόνιες ναυλώσεις δύο πλοίων μεταφοράς LNG έκλεισε η GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του ναυλωτή.

    Η πρώτη αφορά την ναύλωση του πλοίου GasLog Santiago για περίπου 3,5 χρόνια, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2018 και μπορεί να επεκταθεί χρονικά για επιπλέον επτά χρόνια.

    Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 155,000 cbm, κατασκευάστηκε το 2013 και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε πολυετή ναύλωση από μία θυγατρική της Royal Dutch Shell, που θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο 2018. Το GasLog Santiago θα υποβληθεί σε προγραμματισμένο δεξαμενισμό κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρία έχει σκοπό να εγκαταστήσει εκ νέου σύστημα υγροποίησης, πριν την έναρξη του καινούργιου ναύλου.

    Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη ναύλωση διάρκειας ενός έτους, πλοίου χωρητικότητας 145,000 cbm, (είτε το Methane Jane Elizabeth είτε το  Methane Alison Victoria), αρχίζοντας από το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να επεκταθεί χρονικά μέχρι και κατά τέσσερα επιπλέον χρόνια.

    Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, τα ναύλα θα είναι κλιμακούμενα.

    To Methane Jane Elizabeth, χωρητικότητας 145,000 cbm, κατασκευής 2006, βρίσκεται σε πολυετή ναύλωση από μία θυγατρική της Shell, η οποία ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο 2019.

    Αντίστοιχα και το Methane Alison Victoria, ίδιας χωρητικότητας αλλά κατασκευής 2007, είναι επίσης ναυλωμένο σε θυγατρική της Shell, μέχρι το Δεκέμβριο 2019.

    “Οι συγκεκριμένες συμβάσεις εξασφαλίζουν τη συνεχόμενη ναύλωση του GasLog Santiago και του Methane Jane Elizabeth ή του Methane Alison Victoria, αυξάνοντας τα έσοδα της εταιρίας και διαφοροποιώντας την πελατειακή μας βάση”, επισημαίνει ο CEO της GasLog Partners, Andy Orekar.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδια της να εξαγοράσει από τη μητρική GasLog το πλοίο GasLog Gibraltar, κατασκευής 2016, έναντι 207 εκατ. δολ. Η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και είναι σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρίας.

    Το πλοίο είναι μακροπρόθεσμα ναυλωμένο σε θυγατρική της Shell, μέχρι τον Οκτώβριο 2023, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της χρονικής διάρκειας ναύλωσης από την εταιρία για πέντε ή οκτώ χρόνια.

    GasLog Λιβανός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευ. Πιστιόλης: Με δάνειο 36 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί δύο νεότευκτα τάνκερ η Top Ships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής στρέφεται στην αγορά LNG. Ποιοι και γιατί «ποντάρουν» στον κλάδο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση



    ΣΧΟΛΙΑ