• Ναυτιλία

    Πειραιάς: Στα κορυφαία δέκα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου

    Λιμάνι του Πειραιά

    Λιμάνι του Πειραιά


    Στην όγδοη θέση των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων διεθνώς βρίσκεται ο Πειραιάς για το 2023, σύμφωνα με την ανάλυση των Baltic Exchange και China Xinhua News.

    Ειδικότερα, στη φετινή έκδοση του δείκτη Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index η Αθήνα/Πειραιάς κέρδισε μία θέση σε σχέση με το 2022, ενώ βρέθηκε στην ίδια ακριβώς θέση της κατάταξης των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων το 2020 και το 2021.

    Στην ανάλυση σημειώνεται ότι ο μεγάλος αριθμός διαχειριστριών εταιρειών υποστηρίζουν τη θέση της Αθήνας και του Πειραιά στη δεκάδα των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετεξελιχθεί σε κέντρο καινοτομίας για τη ναυτιλία, συγκεντρώνοντας έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ναυτιλιακών startups.

    Η Σιγκαπούρη για δέκατη διαδοχική χρονιά, βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων ναυτιλιακών κέντρων, το Λονδίνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ η Σανγκάη βρέθηκε στην τρίτη θέση.

    Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάϊ, το Ρότερνταμ, το Αμβούργο, η Αθήνα/Πειραιάς, το Νινγκμπό-Ζουσάν και η Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ.

    Μπορείτε να βρείτε την ανάλυση των Baltic Exchange και Xinhua στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3RGbp9T.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κούστας: Νέα εξαγορά από την Danaos – Απέκτησε και έκτο capesize

    Seaven (Οικογένεια Τσαλαμανιού): Με ελληνική σημαία το 18ο πλοίο της

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 8,91 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ