• Ναυτιλία

    Πειρατεία στο τάνκερ «Elka Aristotle»: Τι λέει ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από τους πειρατές

    • NewsRoom

    Το τάνκερ «Elka Aristotle»


    Μία σειρά από ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πειρατεία στο πλοίο ελληνικό τάνκερ «Elka Aristotle» στην Τόνγκα, έθεσε ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού, που βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που απήγαγαν οι πειρατές (οι άλλοι είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός) διερωτήθηκε πως κατάφεραν να εισβάλουν στο  πλοίο και να άρπαξαν τους ναυτικούς, ενώ πάνω στο τάνκερ υπήρχαν φρουροί.

    «Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Και πρόσθεσε: «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο».

    Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αφού επιβεβαιώνει την επίθεση που δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο, αναφέρει πως «η ασφάλεια του πληρώματός μας είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους».

    Το τάνκερ Elka Aristotle ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers που δραστηριοποιείται υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ, εταιρεία εμπορίας πετρελαίου, δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο, στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ