• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Πρωτοχρονιά με… πρόωρες αποπληρωμές χρεών

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Στην αποπληρωμή χρεών έξι μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουρίου 2018, θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, λόγω της ανάκαμψης που εμφανίζει η αγορά ξηρού φορτίου αλλά και της βελτίωσης που εμφανίζουν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα της.

    Οι αποπληρωμές που θα πραγματοποιήσει θα είναι περίπου ίσες με τα χρεολύσια που όφειλε πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα παράτασης των δανειακών αποπληρωμών της, το οποίο συμφώνησε με τους δανειστές της το 2016.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κρίσης που έπληξε την παγκόσμια αγορά ξηρού φορτίου το 2016, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τις τις τράπεζες για “πάγωμα” της αποπληρωμής των χρεών της από την 1η Ιουνίου 2016 έως τις 30 Ιουνίου 2018.

    Ωστόσο, η αλλαγή του σκηνικού και οι διαφαινόμενες θετικές προοπτικές στην αγορά που δραστηριοποιείται, της επιτρέπουν να ξεκινήσει τις αποπληρωμές νωρίτερα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk Πέτρος Παππάς επισημαίνει: “Τιμούμε τις σχέσεις μας με τους δανειστές μας και την ευελιξία που μας παρείχαν. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για “πάγωμα” των αποσβέσεων των χρεών μας”.

    Σημειώνεται ότι ο Π. Παππάς βρέθηκε φέτος στην 38η θέση της ετήσια λίστας των Lloyd’s με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. 

    Στο μεταξύ, σημαντική μείωση ζημιών κατά σχεδόν 80% κατέγραψε η εταιρία το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς περιορίστηκαν στα 7,4 εκατ. δολ. έναντι 39,4 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016. 

    Όπως δήλωσε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας ο κ. Παππάς, η Star Bulk επωφελήθηκε σημαντικά κατά τους τελευταίους δύο μήνες από την ενίσχυση της αγοράς και προχώρησε σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ναύλωση 15 πλοίων της.

    Παράλληλα, στα τέλη Οκτωβρίου η ναυτιλιακή πραγματοποίησε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον κλάδο των logistics,  με τη σύσταση μίας νέας θυγατρικής, με το όνομα Star Logistics Management.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυο Ελληνίδες στην κορυφαία εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ