• Ναυτιλία

    Δυο Ελληνίδες στην κορυφαία εκδήλωση της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας στο Λονδίνο

    • NewsRoom

    Δεύτερη από δεξιά, η κα Μελίνα Μπαλτατζή, μέλος του ΔΣ του SPNSW


    Από το 2013 που θεσπίστηκε η Διεθνής Εβδομάδα Ναυτιλίας στο Λονδίνο (London International Shipping Week), το Shipping Professional Network in London (SPNL) υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του θεσμού. Κατά τη φετινή εβδομάδα ναυτιλίας, μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν αυτή που διοργανώθηκε στο εστιατόριο Heddon Street Kitchen του γνωστού σεφ Gordon Ramsay. Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση της άψογης βραδιάς προσέφεραν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Shipping Professional Network in South West England (SPNSW), Μελίνα Μπαλτατζή και Κατερίνα Παπανασταλοπούλου.

    Δεύτερη από δεξιά, η κα Μελίνα Μπαλτατζή, μέλος του ΔΣ του SPNSW

    Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική, καθώς τα μέλη του SPNL είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους διεθνείς επισκέπτες που βρέθηκαν ση βρετανική πρωτεύουσα για να παραστούν στη Διεθνή Εβδομάδα Ναυτιλίας, καθώς και με κορυφαία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ θεωρήθηκε κατά γενική ομολογία μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές βραδιές της ναυτιλιακής εβδομάδας.

    Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν υπό τους τζαζ ήχους του μουσικού σχήματος Bernita & Guy, ενώ καλλιτέχνες, μάγοι, χορευτές και ο παρουσιαστής Keith Lemon έκαναν τη βραδιά αξέχαστη.

    Λίγα λόγια για το SPNSW

    Το 2015, ο πρόεδρος του Shipping Professional Network in London (SPNL), Claudio Chiste,  ίδρυσε το SPNSW (Ναυτιλιακό Επαγγελματικό Δίκτυο Νοτιοδυτικής Αγγλίας). Ο στρατηγικός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα δίκτυο καθοδήγησης των νεαρών, οι οποίοι θα αποτελέσουν του επόμενους επαγγελματίες της ναυτιλίας.

    Έμπνευση για την κίνηση αυτή αποτέλεσε το μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα η αυθεντική προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που εισάγει τους σπουδαστές στον κόσμο της διπλωματίας, των διαπραγματεύσεων και της λήψης αποφάσεων.

    Διεθνής Εβδομάδα Ναυτιλίας στο Λονδίνο

    Κατά τον ίδιο τρόπο, το SPNSW, προετοιμάζει του σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, κυρίως τους νέους που θα αποτελέσουν τους επαγγελματίες της ναυτιλίας του αύριο, για τον τρόπο λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του επιχειρηματικού κόσμου.

    Με τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις όχι μόνο με τους διδάσκοντες αλλά και με τους επαγγελματίες του κλάδου, οικοδομώντας έτσι ευεργετικές και χρήσιμες σχέσεις για το μέλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ