• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime διπλασίασε τον στόλο της σε ένα τρίμηνο

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime


    Στην εξαγορά του έκτου πλοίου του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, ανακοίνωσε ότι στις 28 Σεπτεμβρίου έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου κατηγορίας panamax, κατασκευασμένο σε ιαπωνικό ναυπηγείο το 2010, στην τιμή των 13,86 εκατ. δολαρίων.

    Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή του πλοίου στα μέσα Οκτωβρίου.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, πρόεδρος, CEO και CFO της εταιρείας σχολίασε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επέκταση του στόλου μας στα έξι πλοία (panamax), πράγμα που σημαίνει ότι διπλασιάσαμε το μέγεθος του μέσα σε ένα τρίμηνο. Πιστεύουμε ότι με αυτήν την εξαγορά, για άλλη μια φορά, αποδείξαμε την ικανότητά μας να αξιοποιούμε γρήγορα το κεφάλαιο που συγκεντρώσαμε, με παραγωγικό τρόπο. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε την αξιολόγηση των διαφόρων ευκαιριών αγοράς που παρουσιάζονται και παραμένουμε επικεντρωμένοι στον στόχο μας να αναπτύξουμε περαιτέρω το στόλο μας, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουμε στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μας”.

    Τον Ιούνιο η ναυτιλιακή προχώρησε στην εξαγορά πλοίου τύπου panamax, κατασκευής 2007, στην τιμή των 7,85 εκατ. δολαρίων, το οποίο μετονόμασε σε Magic Rainbow. Πρόκειται για το  χωρητικότητας 73,593 dwt πλοίο Arethusa, της εταιρείας  Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού.

    Ακολούθως, τον Ιούλιο διέθεσε 12,8 εκατ. δολάρια για ένα ακόμη panamax κατασκευής 2010.

    Η Castor Maritime Inc. δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου, και τα πλοία της είναι ναυλωμένα με μεσοπρόθεσμης διάρκειας συμβάσεις.

    Η εταιρεία προχώρησε τον Φεβρουάριο του 2019 στην «άμεση ένταξή» της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς την παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά, και την άντληση νέων κεφαλαίων από την έκδοση νέων μετοχών. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq, με το σύμβολο CTRM.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ